Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Studenții, posibilitatea de a face practică în Parlamentul României

Publicat: vineri, 14 iunie 2013

Deputatul PSD Cătălina Ștefănescu a inițiat primul stagiu de practică la Parlamentul României în cadrul programului Westminster Internship, organizat de ARISS Marea Britanie. Prin acest program studenții români din Anglia au posibilitatea de a efectua internship-uri la parlamentarii și europarlamentarii români.

Din rândul candidaților care au aplicat pentru poziția de stagiar la cabinetul parlamentar al deputatului PSD a fost selectată o studentă din anul II de la Facultatea de Drept a Universității din Birmingham, Marea Britanie care se specializează în dreptul european. Aceasta va participa la lucrările Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților alături de Cătălina Ștefănescu și se va ocupa de analiza legislației europene pentru fundamentarea propunerilor legislative ale deputatului PSD.

“Principala problemă pe care o întâmpină tinerii absolvenți la angajare este lipsa de experiență. De aceea am pregătit o propunere legislativă pentru practica studenților. Am vrut să dau un prim  exemplu în acest sens, pe care sper să îl urmeze și alți colegi deputați sau senatori. Sunt mulți tineri studenți valoroși care pot contribui la activitatea din Parlament și care merită o șansă pentru a câștiga experiență în acest domeniu”, a declarat reprezentantul PSD.

Programul de internship în Parlamentul României se desfășoară pe o durată de trei săptămâni și se finalizează prin acordarea unui certificat de absolvire care va conține date privind activitatea realizată la Parlamentul României.

Pentru înscrierea la stagiul de practică din cadrul Westminster Internship Programme, studenții trebuiau să fie cel puțin în al doilea an de studiu, într-un domeniu relevant precum științe politice, studii europene, drept sau istorie și să dispună de timpul necesar pentru a urma acest program.

Deputatul PSD Cătălina Ștefănescu a pregătit o propunere legislativă pentru flexibilizarea reglementărilor referitoare la practica studenților și elevilor. Conform proiectului, elevii și studenții vor putea desfășura programe de practică pe o perioadă mai lungă decât în prezent și vor putea face practică la orice agent economic care desfășoară activități relevante pentru cunoștințele teoretice însușite în programul școlar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7782

Publicat de la data iun. 14 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

19 ianuarie 2019, 21:55
 

NE
Noros
1°C
14 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:47
Apus: 17:07
Prognoza 20 ianuarie 2019
Zi
 

NE
Înnourat
3°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VNV
Noros
-1°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 169.751 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team