Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Studenții, posibilitatea de a face practică în Parlamentul României

Publicat: vineri, 14 iunie 2013

Deputatul PSD Cătălina Ștefănescu a inițiat primul stagiu de practică la Parlamentul României în cadrul programului Westminster Internship, organizat de ARISS Marea Britanie. Prin acest program studenții români din Anglia au posibilitatea de a efectua internship-uri la parlamentarii și europarlamentarii români.

Din rândul candidaților care au aplicat pentru poziția de stagiar la cabinetul parlamentar al deputatului PSD a fost selectată o studentă din anul II de la Facultatea de Drept a Universității din Birmingham, Marea Britanie care se specializează în dreptul european. Aceasta va participa la lucrările Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților alături de Cătălina Ștefănescu și se va ocupa de analiza legislației europene pentru fundamentarea propunerilor legislative ale deputatului PSD.

“Principala problemă pe care o întâmpină tinerii absolvenți la angajare este lipsa de experiență. De aceea am pregătit o propunere legislativă pentru practica studenților. Am vrut să dau un prim  exemplu în acest sens, pe care sper să îl urmeze și alți colegi deputați sau senatori. Sunt mulți tineri studenți valoroși care pot contribui la activitatea din Parlament și care merită o șansă pentru a câștiga experiență în acest domeniu”, a declarat reprezentantul PSD.

Programul de internship în Parlamentul României se desfășoară pe o durată de trei săptămâni și se finalizează prin acordarea unui certificat de absolvire care va conține date privind activitatea realizată la Parlamentul României.

Pentru înscrierea la stagiul de practică din cadrul Westminster Internship Programme, studenții trebuiau să fie cel puțin în al doilea an de studiu, într-un domeniu relevant precum științe politice, studii europene, drept sau istorie și să dispună de timpul necesar pentru a urma acest program.

Deputatul PSD Cătălina Ștefănescu a pregătit o propunere legislativă pentru flexibilizarea reglementărilor referitoare la practica studenților și elevilor. Conform proiectului, elevii și studenții vor putea desfășura programe de practică pe o perioadă mai lungă decât în prezent și vor putea face practică la orice agent economic care desfășoară activități relevante pentru cunoștințele teoretice însușite în programul școlar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7782

Publicat de la data iun. 14 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 august 2019, 13:40
 

NE
Soare
31°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 32°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:31
Apus: 20:04
Prognoza 27 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:25 si 13:25 In zona : Județul Caraş-Severin: Reșița, Bocșa, Oravița, Anina, Berzovia, Carașova, Lupac, Măureni, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dognecea, Doclin, Forotic, Ramna, Vermeș, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Berliște, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Goruia, Ocna de Fier;Județul Timiş: […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 26 august, ora 14 – 26 august, ora 22Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 3 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 27, 28 și 29 augustFenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosfericăZone afectate: conform textului          În intervalul menționat, disconfortul termic va […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : COD GALBENInterval de valabilitate: 26 august, ora 22 – 27 august, ora 08Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului […]

Loto

Horoscop

 • 225.768 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team