Studiu: 52% din populaţie consideră că salariul nu este suficient niciodată

Pentru majoritatea covârşitoare a gospodăriilor din România, veniturile lunare sunt suficiente pentru un trai mediocru, în cel mai bun caz. Aproape 14% dintre români nu-şi acoperă nici măcar cheltuielile de supravieţuire în timp ce alţi aproape 30% reuşesc ca dintr-un salariu lunar să-şi achite doar cheltuielile strict necesare

În ciuda crizei economice, pătura socială a românilor care trăiesc sub pragul sărăciei a scăzut în ultimii doi ani, relevă un studiu comandat de compania Provident, specializată în credite de consum cu valoare mică. Aceasta este însă singura veste bună venită din respectiva cercetare căci numărul familiilor care trăiesc la limita sărăciei a crescut cu trei puncte faţă de 2011 în timp ce procentul din populaţie care reuşeşte să-şi cumpere toate cele necesare fără sacrificii a scăzut la la jumătate până la doar 2,7%. În fapt, 80% din persoanele incluse în cercetare consideră că venitul lunar nu le ajunge nici pentru strictul necesar(13,8%), le ajunge numai pentru strictul necesar(29,1%) sau le ajunge pentru un trai decent fără a putea cumpăra lucruri scumpe(34%).

Ne gândim doar la datorii. Cum ne încadrăm în salariu?

În ceea ce priveşte măsura în care salariul lunar este suficient, studiul citat arată că pentru aproximativ 52% din populaţie veniturile salariale nu sunt suficiente niciodată(7,4%), rar(14,6%), sau uneori(34%). Doar 14% dintre persoanele chestionate afirmă că salariul le este întotdeauna suficient.

Mai multe detalii pe capital.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.