Studiu: Display-urile de 70 de inchi utilizate în sălile de clasă sunt ilizibile pentru mai mult de 50% dintre elevi

Lizibilitatea conținutului afișat pe display-urile de 70 de inchi în clasele de dimensiuni medii este redusă și rezultă în preluarea eronată de informații în cazul a peste 50% dintre elevi, relevă un studiu Radius Global Market Research realizat la comanda Epson în Marea Britanie și Singapore.

În Marea Britanie studiul a fost derulat în rândul a 119 studenți cu vârste cuprinse între 12 și 22 de ani împărțiți în grupe de câte 30. Ei ai avut de citit conținut educațional specific, precum grafice și text, de pe ecrane de 70 de inchi în săli de clasă de 69 mp și apoi de extras 6 idei pe baza celor citite. Un studiu similar a fost realizat și în Singapore.

Rezultatele cercetării susțin recomandările de dimensiune a ecranului 4/6/8, un ghid general valabil, folosit de integratorii de soluții audio-video pentru determinarea dimensiunilor potrivite de ecran pentru medii diferite, de la săli de clasă, la săli de conferință și spații expoziționale.

Noul proiector laser ultra-short-throw EB-710Ui*ce va deveni disponibil la nivel global în luna octombrie a acestui an oferă vizibilitate în sălile de clasă, realizând proiecții de 100 inchi. EB-710Ui are rezoluție WUXGA și asigură o luminozitate de 4,000 de lumeni pentru proiecții la calitate optimă în clase. În plus, EB-710Ui are sursă laser de lumină înlăturând nevoia înlocuirii lămpii.

“Când vine vorba de alegerea celui mai bun display pentru sala de clasă este important să fie suficient de mare astfel încât să asigure vizibilitate optimă din orice direcție ar fi privit și de la cea mai mare distanță și să contribuie la succesul actului educațional. Conceput bazându-ne pe date și opinii din partea cadrelor didactice, noul EB-710Ui, alături de alte produse interactive avansate, asigură medii de învățare colaborativă adaptate cerințelor actuale”, a declarat Yasunori Ogawa, director de operațiuni pentru divizia de videoproiectoare.

Proiectoarele laser ultra-short throw 3LCD de la Epson pot fi văzute în cadrul evenimentului InfoComm 2017 , standul 1642, W204B ce se derulează de astăzi până pe 16 iunie în Orlando, Statele Unite ale Americii.

*2 Numele produsului și disponibilitatea pot varia în funcție de regiune

 

 

 

Detalii legate de studiu

  Singapore Marea Britanie Statele Unite ale Americii
Data studiului Aprilie 2017 Aprilie 2017 Aprilie 2016
Număr de studenți 136 119 106
Vârstele studenților 12 – 22 12 – 22 12 – 22
Dimensiunea clasei 9 x 10 m

 

8,4 x 8,3 m 9,14 x 9,14 m
Dispunerea elevilor în clasă 6 rânduri, adâncime de 6,7 metri (6 rânduri, 4 locuri pe rând), primul rând la distanță de aproximativ 2,4 metri față de display, iar ultimul la distanță de 9,2 metri față de display. 5 rânduri, adâncime de 6,7 metri (6 locuri pe rând), primul rând la distanță de aproximativ 2,4 metri față de display, iar ultimul la distanță de 7,9 metri față de display. 5 rânduri, adâncime de 6,7 metri (6 locuri pe rând), primul rând la distanță de aproximativ 2,4 metri față de display, iar ultimul la distanță de 8 metri față de display.
Procentul studenților care au declarat că informația afișată pe display-urile de 70 de inchi a fost dificil de citit. 58% 50% 60%
Procentul studenților care au făcut greșeli preluând conținut de pe display-urile de 70 de inchi. 57% 61% 58%

 

Regula 4/6/8

În instalațiile audio-video (AV), ghidul informal utilizat pentru determinarea dimensiunii ecranelor este cunoascută ca ”regula 4/6/8”. Această regulă stabilește distanța optimă de vizualizare corelată cu dimensiunea camerei (ar trebui să fie de 4, 6 sau 8 ori mai mare înălțimea ecranului pentru vizualizare analitică, basic și pasivă). Avantajul aplicării acestei reguli în clasă este acela că distanțele pot fi măsurate conform particularităților proiecției.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.