STUDIU: România, printre fruntașele la categoria ”nu fac niciodată sport”

Sunt în total 11 țări din Europa în care mai mult de jumătate din cei chestionați au răspuns că nu fac niciodată sport, conform unor date publicate de Uniunea Europeană . În capul listei se află, la egalitate, Bulgaria, Grecia și Portugalia (cu 68%), iar apoi urmează România, cu 63%. Eurobarometrul se referă la perioada decembrie 2017.

Cel mai bine la capitolul mișcare stau Danemarca (20%), Suedia (15%) și Finlanda (doar 13% au răspuns că nu fac mișcare).

Cei mai mulțumiți de condițiile pe care le au pentru a face mișcare sunt olandezii (94%), danezii (91%) și suedezii (88%). La polul opus se află Bulgaria (51%), România (43%), Malta și Croația (35%).

Suntem printre primii și la capitolul nemulțumire în legătură cu ceea ce fac autoritațile pentru ca populația să aibă unde să facă mișcare. Italia (55%), Polonia (53%), România (52%) și Spania (51%).

România nu stă deloc bine nici când vine vorba de capitolul ”voluntariat în sport”, acolo unde suntem codași (2%) împreună cu Portugalia (1%). În vecinătate se mai află Lituania, Slovacia, Grecia, Polonia, Bulgaria și Croația (toate cu câte 3%).

Sursa: HOTNEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.