SUA cere misiune OSCE în Ucraina

SUA au anunțat luni că solicită trimiterea unei misiuni de observatori OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) în Ucraina.

Misiunea va trebui”să asigure protejarea drepturilor minorităților și să supravegheze respectarea integrității teritoriale’, a declarat ambasadorul american Daniel Baer în fața colegilor săi, conform AFP.

Noua administrație interimară din Ucraina cere ajutorul SUA și Marii Britanii pentru a se gira securitatea țării, scrie BBC News.

Ucraina a cerut și trimiterea unei misiuni internaționale pentru evaluarea situației din Crimeea.

De cealaltă parte, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său american, Barack Obama, că îşi rezervă dreptul de a „proteja interesele ruse şi populaţia rusofonă” din sud-estul Ucrainei.

Vladimir Putin a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, pentru trimiterea de trupe în Ucraina până la „normalizarea” situaţiei.

Premierul interimar cere retragerea trupelor ruse din Crimeea: Rusia a declarat război!

„Este o alertă roşie. Nu este doar o ameninţare; ceea ce face Rusia este o declaraţie de război faţă de Ucraina. Îi cerem preşedintelui Vladimir Putin să retragă trupele din Ucrain”, a spus Arseni Iaţeniuk, citat de AFP. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, în Crimeea se află undeva între 6.000 și 15.000 de militari ruși.

Rusia să își retragă trupele de pe teritoriul Crimeii, a cerut, duminică, premierul interimar ucrainean, Aserni Iațeniuk.

Acesta consideră că acțiunile venind din partea Moscovei reprezintă o ”declarație de război”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.