SUA îl amenință pe președintele ucrainean Ianukovici cu sancțiuni

Statele Unite sunt dispuse să adopte sancţiuni împotriva persoanelor responsabile de violenţele din Kiev, care „trebuie să înceteze”, l-a avertizat, joi, vicepreședintele american Joe Biden pe președintele ucrainean Viktor Ianukovic.

Biden a vorbit la telefon cu Ianukovici şi „a spus clar că Statele Unite sunt dispuse să adopte sancţiuni împotriva guvernanţilor responsabili de violenţe, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, relatează AFP.

Într-un comunicat publicat în cursul serii, şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a apreciat, la rândul său, că „violenţele (trebuie) să înceteze”.

„Poporul ucrainean merită mai mult decât decesele lipsite de sens şi suferinţa de pe străzile unuia dintre cele mai admirabile oraşe ale Europei”, a spus Kerry.

Potrivit comunicatului Administraţiei Statelor Unite, Joe Biden l-a îndemnat pe Viktor Ianukovici să „retragă imediat forţele de securitate”.

„Vicepreşedintele i-a cerut preşedintelui Ianukovici să adopte măsuri imediate şi concrete pentru a lucra cu opoziţia” în vederea asigurării intereselor „legitime ale poporului ucrainean”, a notat Casa Albă.

SUA a interzis vizele pentru aproximativ 20 de oficiali de rang înalt ucraineni, pe care îi acuză că ar fi responsabili de reprimarea sângeroasă a manifestaţiei care a avut loc marţi la Kiev.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.