Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

SUA pregătesc calea naturalizării a 1,8 milioane de imigranţi intraţi ilegal

Preşedintele Donald Trump va propune Congresului o cale de a accede la cetăţenia americană pentru 1,8 milioane de imigranţi intraţi ilegal în Statele Unite, a indicat joi Casa Albă, transmite AFP.

Acest proces de naturalizare, cu o durată între 10 şi 12 ani, va fi în beneficiul aşa numiţilor ‘dreamers’ (visători) – sutele de mii de imigranţi sosiţi pe teritoriul SUA pe când erau minori şi protejaţi până în martie prin decretul DACA, semnat de Barack Obama -, precum şi în cel al imigranţilor care nu au beneficiat de acest program.

Donald Trump va cere totodată Congresului o finanţare de 25 de miliarde de dolari pentru construcţia unui zid la frontiera cu Mexicul. Acest proiect reprezintă una dintre promisiunile de campanie cele mai controversate ale lui Trump, notează AFP.

Aceste anunţuri, de joi, sunt punctele centrale ale proiectului privind imigraţia, prezentat de Casa Albă, şi susceptibil, potrivit acesteia, să fie acceptat atât de democraţi, cât şi de republicani, pentru a pune capăt lunilor de confruntări fără rezultat pe acest subiect sensibil.

‘Dreamers’, în număr de circa 690.000, sunt în prezent protejaţi de un program creat de Barack Obama, numit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), care le permite să lucreze şi să studieze în Statele Unite. Programul DACA îşi propunea să-i ajute pe copiii sosiţi ilegal în SUA împreună cu părinţii lor. Aproape 800.000 de persoane au beneficiat de acest program.

Donald Trump a abrogat acest program în septembrie 2017, afirmând că nu este constituţional, şi a dat Congresului termen până în martie să găsească o soluţie.

Democraţii au făcut din acest dosar prioritatea lor absolută. Republicanii sunt în general de acord să regularizeze situaţia acestor tineri „dreamers”, dar liderul de la Casa Albă cere, în schimbul votului, finanţare pentru construirea zidului promis la graniţa cu Mexicul.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90300

Publicat de la data Ian 26 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, EXTERN, MAPAMOND, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 7 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 18 martie, orele 08 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBEN         În intervalul menționat vor fi […]

18 martie 2018, 15:39
 

NE
Zăpadă
-2°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:23
Apus: 18:25
Prognoza 19 martie 2018
Zi
 

ENE
Gheaţă
1°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Gheaţă
-1°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 78.102 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team