SUA: Senatul respinge două proiecte de reformă a imigraţiei

Senatul Statelor Unite a votat joi împotriva a două proiecte de reformă a imigraţiei, afectând în continuare soarta aşa-numiţilor „Dreamers” (Visători) care sunt temporar protejaţi până la 5 martie, data limită pentru Congres de a ajunge la o soluţie durabilă la această problemă, relatează AFP citată de AGERPRES.

Această lipsă de consens privind imigraţia continuă să ameninţe aceste persoane sosite ilegal în Statele Unite când erau copii, având un statut precar după ce preşedintele Donald Trump a abrogat decretul „DACA” (Deferred Action for Childhood Arrival) al lui Barack Obama, care le proteja împotriva expulzării.

Senatul a respins mai întâi un text bipartizan ce deschidea calea naturalizării pentru „Dreamers”, apoi a votat mai ferm împotriva unui proiect susţinut de Donald Trump.

Casa Albă a ameninţat mai înainte în timpul zilei că se va opune prin veto acordului bipartizan, văzut de unii ca fiind cea mai bună şansă de a ajunge la o reformă a imigraţiei, dacă Senatul reuşeşte să cadă de acord.

Senatul a votat pentru acest text cu 54 de voturi contra 45, dar nu a reuşit să atingă pragul majorităţii calificate (60 de voturi din 100 necesare).

Senatul a respins apoi proiectul susţinut de Donald Trump, cu numai 39 de voturi pentru, în timp ce 14 republicani au decis să voteze cu democraţii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.