Summit-ul "Geografia economica a Romaniei"

Carpathia Business Center a organizat in data de 8 aprilie 2013,  in cadrul centrului de conferinte Auditorium Pallady,  Summitul “Geografia economica a Romaniei”, eveniment ce a reunit oameni de afaceri, analisti economici, specialisti in geopolitica si macro economie.

Summitul “Geografia economica a Romaniei” a fost si prilejul de a initia o colaborare ce a fost oficializata prin semnarea unui Acord de Parteneriat si Cooperare, in fata tuturor participantilor, intre Carpathia Business Center si Alianta Oamenilor de Afaceri din Kosovo si intre Carpathia Business Center si Asociatia Antreprenorilor Romani din Italia.

 

Alianta Oamenilor de Afaceri din Kosovo are ca misiune unirea asociatiilor de afaceri si intreprinderile care contribuie la dezvoltarea economica si a sectorului privat, de a construi parteneriate durabile intre sectorul public si privat. Presedintele acestei prestigioase asociatii, Excelenta Sa dl. AGIM SHAHINI, a subliniat legatura istorica intre poporul kosovar si cel roman mentionand ca acest prim pas de colaborare economica – semnarea acordului de parteneriat – poate sa se dezvolte intr-unul de colaborare in toate domeniile de activitate ale tarilor noastre.

Summitul a beneficiat de prelegeri sustinute de catre oameni de afaceri, academicieni si specialisti in diferite domenii economice si geopolitice.

In urma dezbaterilor, s-a concluzionat necesitatea construirii unei punti de legatura intre Kosovo si Romania prin deschiderea unui Centru de Afaceri Romano-Kosovar ce va avea sediul la Prishtina. Aceasta institutie va coordona si va sustine cu personal specializat toate oportunitatile de colaborare economica, si nu numai, intre toti antreprenorii privati si companiile din cele doua tari ce vor dori sa isi extinda atat domeniile de activitate cat si arealul de operatiuni.

Ca o concluzie a intregului eveniment putem cita din discursul domnului Mihai Nita, Presedintele Carpathia Business Center si al Ordinului Industriasilor din Romania : “Doamnelor si Domnilor, va invit peste un an ca sa vedeti ce a prilejuit participarea dumneavoastra la Summitul nostru.  Daca rezultatele vor fi satisfacatoare pentru grila dumneavoastra de valori, atunci sa stiti ca domniile voastre sunteti cei care ati pus bazele unui nou tip de relationare si de interactiune in comunitatea economica a zonei balcanice. Si acesta este demn de provocarile secolului XXI.”

Carpathia Business Center (CBC) s-a nascut, in urma cu catva timp, din dorinta de a regrupa oameni de afaceri de elita si mai ales cunoscatori ai dinamicii economice. Carpathia Business Center incearca sa propuna solutii care sa vina din mediul de afaceri la problemele sistemelor social, economic si politic printr-o viziune de ansamblu. Carpathia Business Center este focusata pe crearea unei platforme de comunicare si de analiza a problemelor practice si mai ales a celor ce determina dinamica sistemelor economice. Prin evenimentele Carpathia Business Center se urmareste sa se puna bazele unei intregi retele de interactiune si interrelationare, vitala pentru buna functionare a mediului de business in contextul international actual precum si imbunatatirea relatiilor politice prin intermediul apropierii oamenilor de afaceri. Carpathia Business Center actioneaza ca o punte de legatura intre diversi piloni reprezentativi din diverse domenii din industrie si agricultura, medical si farmaceutic si alte domenii.

 

Sponsorii care au sprijinit in 2013 Summit-ul “Geografia economica a Romaniei”:                      

SC ELBA SA, Biotech Advanced Concept, Ronefer, Divertiland,  Romfracht Spedition, Autocar, Reis Medical, RO Software House, Alistar Security, Videocomponents, Restaurant Gargantua, Bristot, Brisk Gardening, Anaconda, Tipografia STATUR, EURO-RUSTIC, Almex Consulting, I Explore, Vinuri HUSI, Alexandra Ignat, Green Arts, Asociatia “Ana si Copii”. 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.