Summitul Coreea de Nord-SUA va avea loc în Singapore

Summitul istoric dintre Coreea de Nord și SUA va avea loc în Singapore, potrivit The Guardian, care citează CNN. Întâlnirea cu Donald Trump „ar fi o întâlnire istorică” și un „prim pas excelent în promovarea dezvoltării pozitive în peninsula coreeană și construirea unui viitor frumos”, a declarat liderul de la Phenian, citat de presa nord-coreeană.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele american a anunțat că data și locul summitului cu liderul nord-corean, Kim Jong Un, au fost stabilite și vor fi anunțate în curând.

„Avem acum o dată. Și avem un loc. Le vom anunța în curând”, a spus acesta.

Întâlnirea urmează să aibă loc în Singapore, potrivit unor surse citate de CNN. Această informație a apărut odată cu întoarcerea din Phenian a secretarului de stat Mike Pompeo – care a venit însoțit de cei trei cetățeni americani pe care Coreea de Nord i-a ținut prizonieri pentru activități impotriva statului comunist. Eliberarea acestora a urmat discuțiilor dintre Pompeo și Kim cu privire la summitul SUA-Coreea de Nord.

Întâlnirea cu Donald Trump „ar fi o întâlnire istorică” și un „prim pas excelent în promovarea dezvoltării pozitive în peninsula coreeană și construirea unui viitor frumos”, a declarat liderul de la Phenian, citat de presa nord-coreeană.

Summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un va avea loc în Singapore pe 12 iunie, a anunţat joi preşedintele american Donald Trump.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.