Surse: Conturile lui Gruia Stoica, puse sub sechestru

Surse oficiale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au declarat pentru Sursa Zilei că averea patronului CFR Gruia Stoica a fost pusă sub sechestru la finele lunii iunie 2013.

Se pare că a fost pus sechestru pe bunurile imobiliare ale lui Gruia Stoica și pe o parte dintre activele societăților la care acesta deține pachetul majoritar de acțiuni.

Omul de afaceri Gruia Stoica, câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă, a fost audiat  de DIICOT în dosarul privatizarii TVM (Transbordare Vagoane Marfa), dosar care ar fi fost inchis în 2006 prin neinceperea urmaririi penale (NUP), potrivit unor surse apropiate anchetei.

Site-ul Ziuanews.ro scria în luna iunie că Gruia Stoica este cercetat de DIICOT Iaşi pentru evaziune fiscala si privatizarea frauduloasa a companiei TVM (Transbordare Vagoane Marfa) si implicare in activitati de crima organizata.

Nu e clar in ce calitate a fost chemat omul de afaceri la audieri. ZiuaNews scrie insa ca omul de afaceri Gruia Stoica este la un pas de a fi urmarit penal in acest dosar, procurorii descoperind indicii ca ar fi participat si ar fi reusit privatizarea TVM cu banii proprii ai companiei. Omul de afaceri Gruia Stoica detine Grampet Group SA, GFR, dar si fabrica de reparatii vagoane Remar Pascani, companiile Reva Simeria si societatea Transbordare Vagoane Marfa (TVM).

În cursul zilei de luni, preşedintele Băsescu a ridicat o serie de semne de întrebare legate de privatizarea CFR Marfă, proces câştigat de controversatul om de afaceri Gruia Stoica, şi i-a cerut premierului Victor Ponta să asigure interimatul la Ministerul Transporturilor până va semna contractul de privatizare sau îl va respinge.

Seful statului a afirmat ca Gruia Stoica, care a castigat procesul de privatizare al CFR Marfa, pentru care s-a angajat să plateasca 202 milioane euro, “caută cu oarecare disperare bani la banci” pentru a-şi onora angajamentele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.