Tabără la mare pentru voluntarii din Sectorul 6

             Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, în perioada 26 august – 2 septembrie 2013, un grup de 20 de absolvenţi ai cursului Şcoala de voluntari”, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, vor beneficia de o tabără la mare, în staţiunea Costineşti.

Tinerii cursanţi, elevi şi studenţi, s-au implicat în toate activităţile de organizare şi derulare a taberelor de cartier desfăşurate în perioada vacanţei de vară, în beneficiul elevilor din comunitatea Sectorului 6.
 Timp de aproape patru săptămâni, în cadrul unui program de lucru de până la opt ore zilnic, voluntarii au pus în practică cele învăţate la cursul de pregătire, contribuind la succesul programului „Tabere de cartier”, un proiect dedicat educaţiei non-formale şi prevenirii comportamentelor deviante la copii şi adolescenţi.
 
Demarată la începutul lunii decembrie 2012, „Şcoala de voluntari Sector 6” şi-a propus formarea unui grup activ de voluntari comunitari care să se implice pe viitor în cadrul serviciilor sociale, campaniilor umanitare şi proiectelor cu specific social, derulate pe raza Sectorului 6.
               Proiectul reprezintă o iniţiativă inedită la nivelul comunităţii Sectorului 6 şi îşi propune să devină un model de bună practică în activitatea de recrutare şi formare a voluntarilor în domeniul social.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.