Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Tabere de cartier pentru copiii încluşi în sistemul de protecţie socială

Publicat: marți, 16 iulie 2013

Cu sprijinul Primăriei Sector 6, în aceste zile se derulează în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din str. Aleea Ţibleş nr. 64, cea de-a doua etapă a proiectului „Tabere de cartier”, destinat copiilor şi adolescenţilor din comunitate.

Sub denumirea „O călătorie prin univers”, programul este implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în scopul prevenirii comportamentelor deviante la copiii de vârstă şcolară şi preşcolară, care nu pot fi supravegheaţi în familie.

Respectând regimul unui program de tabără, cu reguli clare de ordine interioară, cei 50 de participanţi cu vârste între 5 şi 13 ani se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competiţii sportive şi alte activităţi într-un spaţiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber.

Sub îndrumarea unui personal calificat, alcătuit din specialişti ai DGASPC Sector 6 şi voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabără, cu activităţi bine organizate, ce pot deveni repere pentru întărirea unor comportamente social-dezirabile şi de relaţionare cu partenerii egali, dar şi cu adulţii.

Proiectul „Tabere de cartier” a fost iniţiat în urmă cu trei ani cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franţa, primind aprecieri atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=9814

Publicat de la data iul. 16 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2019, 23:51
 

NNE
Senin
13°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:31
Prognoza 17 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
22°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.236 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team