Tabere de cartier pentru copiii încluşi în sistemul de protecţie socială

Cu sprijinul Primăriei Sector 6, în aceste zile se derulează în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din str. Aleea Ţibleş nr. 64, cea de-a doua etapă a proiectului „Tabere de cartier”, destinat copiilor şi adolescenţilor din comunitate.

Sub denumirea „O călătorie prin univers”, programul este implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în scopul prevenirii comportamentelor deviante la copiii de vârstă şcolară şi preşcolară, care nu pot fi supravegheaţi în familie.

Respectând regimul unui program de tabără, cu reguli clare de ordine interioară, cei 50 de participanţi cu vârste între 5 şi 13 ani se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competiţii sportive şi alte activităţi într-un spaţiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber.

Sub îndrumarea unui personal calificat, alcătuit din specialişti ai DGASPC Sector 6 şi voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabără, cu activităţi bine organizate, ce pot deveni repere pentru întărirea unor comportamente social-dezirabile şi de relaţionare cu partenerii egali, dar şi cu adulţii.

Proiectul „Tabere de cartier” a fost iniţiat în urmă cu trei ani cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franţa, primind aprecieri atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.