Tânărul Andrei Gologan deschide Seria Românească de la St Martin-in-the-Fields

Pianistul Andrei Gologan va concerta, în data de 23 ianuarie, pe scena de la St Martin-in-the-Fields (SMITF), una dintre cele mai importante scene muzicale londoneze, în debutul celui de-al optulea an al Seriei Româneşti pe care Institutul Cultural Român din Londra o organizează în colaborare cu prestigioasa instituţie.

Andrei Gologan, un muzician în plină plină afirmare, absolvent al Universităţii „Mozarteum“ din Salzburg, remarcabil printr-o tehnică sigură şi plină de sensibilitate, va prezenta un program cuprinzând lucrări de Chopin, Silvestri şi Debussy.

St Martin-in-the-Fields, biserica parohială a Casei Regale britanice, este cunoscută în rândul melomanilor drept una dintre cele mai serioase scene muzicale londoneze şi atrage de fiecare dată, în cadrul numeroaselor concerte de muzică clasică, sute de spectatori în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square. Seria Românească, în care au concertat mulţi dintre cei mai valoroşi tineri muzicieni români, este organizată, fără întrerupere, din anul 2011.

Andrei Gologan, născut în 1992 în Piatra Neamţ, a început studiul pianului la vârsta de cinci ani sub îndrumarea prof. Ada Chicu. La doar 16 ani a fost admis ca student la Universitatea „Mozarteum“ din Salzburg, la clasa prof. Pavel Gililov. În al doilea an de studiu, Andrei a cântat alături de Hans Gansch, renumitul prim-trompetist al Orchestrei Filarmonice din Viena, interpretând „Concertul nr. 1” de D. Schostakovitsch sub bagheta lui Wolfgang Redik în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră din Salzburg. Andrei este laureat al Concursului de pian „Vladimir Horowitz“, din Kiev şi „European Lions Club Piano Competition”, din Istanbul. În anul 2017, Andrei a început colaborarea artistică cu pianistul Sir Andras Schiff. A lucrat împreună cu mari personalităţi ale lumii muzicale: Gabor Takács-Nagy, Ferenc Rados, Sergey Babayan, Pamela Frank, Sir Andras Schiff.

Pentru mai multe detalii, www.icr-london.co.uk.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.