Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Tânărul Andrei Gologan deschide Seria Românească de la St Martin-in-the-Fields

Publicat: marți, 23 ianuarie 2018

Pianistul Andrei Gologan va concerta, în data de 23 ianuarie, pe scena de la St Martin-in-the-Fields (SMITF), una dintre cele mai importante scene muzicale londoneze, în debutul celui de-al optulea an al Seriei Româneşti pe care Institutul Cultural Român din Londra o organizează în colaborare cu prestigioasa instituţie.

Andrei Gologan, un muzician în plină plină afirmare, absolvent al Universităţii „Mozarteum“ din Salzburg, remarcabil printr-o tehnică sigură şi plină de sensibilitate, va prezenta un program cuprinzând lucrări de Chopin, Silvestri şi Debussy.

St Martin-in-the-Fields, biserica parohială a Casei Regale britanice, este cunoscută în rândul melomanilor drept una dintre cele mai serioase scene muzicale londoneze şi atrage de fiecare dată, în cadrul numeroaselor concerte de muzică clasică, sute de spectatori în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square. Seria Românească, în care au concertat mulţi dintre cei mai valoroşi tineri muzicieni români, este organizată, fără întrerupere, din anul 2011.

Andrei Gologan, născut în 1992 în Piatra Neamţ, a început studiul pianului la vârsta de cinci ani sub îndrumarea prof. Ada Chicu. La doar 16 ani a fost admis ca student la Universitatea „Mozarteum“ din Salzburg, la clasa prof. Pavel Gililov. În al doilea an de studiu, Andrei a cântat alături de Hans Gansch, renumitul prim-trompetist al Orchestrei Filarmonice din Viena, interpretând „Concertul nr. 1” de D. Schostakovitsch sub bagheta lui Wolfgang Redik în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră din Salzburg. Andrei este laureat al Concursului de pian „Vladimir Horowitz“, din Kiev şi „European Lions Club Piano Competition”, din Istanbul. În anul 2017, Andrei a început colaborarea artistică cu pianistul Sir Andras Schiff. A lucrat împreună cu mari personalităţi ale lumii muzicale: Gabor Takács-Nagy, Ferenc Rados, Sergey Babayan, Pamela Frank, Sir Andras Schiff.

Pentru mai multe detalii, www.icr-london.co.uk.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90095

Publicat de la data ian. 23 2018. Categorii Cultură, CULTURĂ, MUZICĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 21:47
 

N
Senin
2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.536 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team