Târg de sărbători în Piața Victoriei, în perioada 5-17 decembrie. Concertul de Revelion, pe 31 decembrie

Primăria Capitalei va organiza, în Piața Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor „Târg de sărbători – Festival de colinde și obiceiuri de iarnă”, urmând ca pe 31 decembrie, în același loc, să se desfășoare concertul de Revelion.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS și ARCUB, în perioada 5 — 17 decembrie, în Piața Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor ‘Târg de sărbători — Festival de colinde și obiceiuri de iarnă’. În acest scop, în alveola centrală a pieței vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe și o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii și elevi, precum și artiști consacrați. Târgul va fi deschis în perioada menționată, zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricționat”, a informat Primăria Capitalei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, în același loc se va desfășura, pe 31 decembrie, între orele 19.00-1.00, concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei. Cu această ocazie, traficul auto prin Piața Victoriei va fi restricționat, însă mai multe amănunte în acest sens urmează să fie comunicate în perioada premergătoare evenimentului.

„Precizăm că Piața Victoriei a fost aleasă ca locație pentru cele două evenimente, ‘Târgul de sărbători — Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă’ și ‘Revelion 2017-2018’, întrucât în Piața Constituției, în intervalul 1-27 decembrie 2017, se desfășoară ‘Târgul de Crăciun’, iar în Piața Universității va avea loc un alt eveniment, în aceeași perioadă”, a mai precizat PMB.

În legătură cu comentariile apărute în spațiul public referitoare la organizarea în Piața Victoriei a unui Târg de Sărbători, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face următoarea declarație publică:
„Primăria Capitalei urmărește ca prin acțiunile și evenimentele pe care le organizează să vină în întâmpinarea nevoilor și preferințelor tuturor bucureștenilor, indiferent de apartenența la anumite categorii sau grupuri sociale și fără a ține cont în vreun fel de afinitățile politice ale acestora.
De asemenea, Primăria Capitalei este deschisă colaborării cu societatea civilă, alocând în fiecare an bugete importante pentru sprijinirea proiectelor propuse de ONG-uri. Anul acesta au fost finanțate cu peste 1 milion de euro un număr de 70 proiecte culturale și educaționale, în cadrul Programului „Bucureștiul participativ 2017”, derulat de ARCUB, și  s-a organizat, în premieră, concursul de idei „Propune pentru București”, prin care au fost selectate un număr de 20 de proiecte, din cele câteva sute propuse de societatea civilă, care vor fi incluse în bugetul pentru 2018 al Municipalității.
Cred cu tărie că accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, și nu pe cele care ne dezbină, mai ales că pe 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri! În acest spirit, am considerat că Sărbătorile de Iarnă – Moș Nicolae, Crăciunul, Anul Nou – trebuie celebrate într-un mod în care să aducă bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului nostru.
În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de Sărbători sau pur și simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Același lucru ne-am propus și noi să facem în București, cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse.
Nu intenționăm să intrăm în conflict cu nimeni și nici să restrângem în vreun fel drepturile cetățenilor. De aceea sunt cu atât mai greu de înțeles luările de poziție eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie. Spiritul Crăciunului presupune să fim, dacă nu mai buni, măcar mai toleranți și să învățăm să privim cu mai multă atenție la nevoile celor de lângă noi.
Să ne bucurăm, așadar, împreună, de luna decembrie – o lună a darurilor, prieteniei, bunăvoinței, solidarității și altruismului”.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.