„Târgul de joburi și practică” Hyperion

Ești student și vrei să-ți găsești o slujbă? Urmărește informațiile primului „Târg de joburi și practică” organizat în perioada 15-18 aprilie 2013 în cadrul Universității Hyperion București. 

Firme participante

          În cele 4 zile ale evenimentului desfășurat la adresa din Calea Călărași nr.169, studenții au putut lua legătura cu reprezentanți a 21 de companii cunoscute pe piața muncii:

-Ejobs, Orange,  4 Career,  Green Revolution, Poli Marketing, LexiCat Consult SRL, ProCredit Bank, UPA Solutions, Humangest, Valoris Center, Asociația Brokerilor, StefadinaSRL, Ingenio, Integra, Avangarde Tehnologies Consulting ,ProCredit Bank, Penny Market, Profi Rom Food SRL, Zentiva, Angenția Free Spirit, MetaServ Educational Centre

          Ofertele de muncă ale firmelor participante s-au dovedit a fi dintre cele mai variate: de la posibilități de colaborare tip internship până la cele pe termen lung. Astfel, studenții au putut alege un angajament în funcție de nivelul lor de pregătire dar și în funcție de cât își doresc sau pot să se implice.

Oferte speciale pentru studenți

          Punctul culminant al fiecărei zilei de târg l-a constituit workshopul orei 14.00. În cadrul acestei etape publicul universitar a putut lua parte la prezentări interactive din partea a 4 companii: Ejobs, Stefadina, Zentiva și Orange.

sala workshop

Workshop Zentiva

Un succes aparte l-au avut cei de la Orange, care și-au bazat expunerea pe cooptarea celor din sală în a da răspunsuri la câteva concursuri spontane soldate cu premii. Cum  metoda de obținere a feedbackului a fost stucturată  pe o variantă de joc, rezultatele au apărut aproape imediat: încă din momentele de început ale workshopului, aproape toți cei prezenți în sală tastau  mesaje pe telefon prin care comunicau cu reprezentanții firmei Orange.

La final de program, suținătorii atelierelor de lucru au comunicat câteva dintre facilitățile speciale pentru studenți:

  • Ejobs a spart gheața participării sale la primul Târg de Joburi cu un atractiv pachet gratuit CV-Premium pentru  toți studenții universității Hyperion, care-și doresc să aibă CV-ul listat în topul listei angajatorilor înscriși pe site-ul lor.
  • Orange nu s-a lăsat mai prejos și, pe lângă materialele promoționale oferite în cadrul concursurilor interactive ale workshop-ului, a anunțat deschiderea programului de tip starter pentru intershipurile desfășurate pe timpul vacanței de vară.
  • Zentiva și Stefadina SRL au înștiințat, de asemenea, despre intership-urile aferente vacanței de vară, subliniind posibilitatea oferirii și a unor contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Câteva imagini din timpul evenimentului poți urmări aici:

Perspectivele organizării de noi târguri de joburi

În calitate de inițiator al târgului de joburi, Directorul de Imagine al Universității Hyperion-Elena Spânulescu a subliniat, în cadrul unui interviu, importanța continuării demersului de a veni în întâmpinarea nevoilor profesionale ale studenților:

Pentru multe detalii despre prima ediție a „Târgului de joburi și practică” te poți informa și pe site-ul oficial al Universității Hyperion, http://bpuh.hyperion.ro/?p=340

             Angelica Stîngă                                       

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.