Târgul GAUDEAMUS Craiova a fost deschis

Miercuri, 27 februarie, a fost deschisă ediţia a 12-a a Târgului GAUDEAMUS Craiova, eveniment cultural – expoziţional organizat de Radio România, prin echipa GAUDEAMUS şi postul regional Radio Oltenia Craiova, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.

La ceremonia de deschidere oficială a Târgului, transmisă în direct de Radio România Oltenia – Craiova, au participat reprezentanţi de vârf ai administraţiei locale şi nume de rezonanţă pentru comunitatea culturală şi academică din Craiova.
Alături de gazdele evenimentului, Mircea Pospai, redactor-şef al Radio Oltenia Craiova, Vladimir Epstein, director executiv al Târgurilor GAUDEAMUS şi Emil Boroghină, amfitrion şi Preşedinte de Onoare al Târgului, au luat cuvântul: Lia Olguţa Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, Cristinel Iovan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Dan Lupescu, director al Direcţiei Judeţene Dolj pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu şi Gabriel Coşoveanu, preşedinte al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

Târgul va fi deschis publicului până duminică, 3 martie a. c., cu oferta editorială a 43 de expozanţi – edituri, agenţii de distribuţie de carte, instituţii culturale şi de învăţământ -,  la care se adaugă cărţi în limbi străine publicate de prestigioase edituri străine reprezentate în România.

Programul de evenimente al Târgului a fost inaugurat cu lansarea cărţii Convorbiri de după-amiază, de Mircea Pospai, un volum de dialoguri cu personalităţi actuale, publicat de Editura Scrisul Românesc. Peste 30 de lansări de carte, întâlniri cu scriitori şi dezbateri vor continua să aducă în atenţie, pe întreaga durată a Târgului, noutăţi editoriale de ultimă oră!

Vizitatorii şi editorii participanţi la Târg, invitaţi să doneze cărţi, în cadrul campaniei „Cărţile se întorc acasă”: volumele donate vor ajunge în biblioteci publice şi şcolare din mediul rural aflate în aria de acoperire a postului regional Radio România – Oltenia Craiova. În premieră în acest an, o parte din cărţile donate vor fi direcţionate către biblioteca Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova.

Lectura, o provocare! GAUDEAMUS Craiova găzduieşte etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, o competiţie pe teme de literatură şi comunicare adresată elevilor de liceu din regiunea Olteniei. Concursul va avea loc sâmbătă, 2 martie, ora 13.00 şi va fi transmis în direct de Radio România – Oltenia Craiova.

Excelenţa premiată la GAUDEAMUS Craiova 2013! Pentru al doilea an consecutiv, Invitaţii de nota 10 ai Târgului vor fi elevii olimpici din Oltenia medaliaţi la concursuri internaţionale la diverse discipline. Ceremonia de premiere a olimpicilor se va desfăşura sâmbătă, 2 martie, ora 14.00. Se vor afla în atenţia specială a publicului şi a presei: Radu Adrian Marian, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova), Ioan Laurenţiu Ploscaru, medalie de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, Râmnicu-Vâlcea) Mircea Dan Mirea, medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică şi Biologie (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova), Elena Dalaban, locul I la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română (Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Târgu-Jiu).

Fidelitatea faţă de carte premiată la GAUDEAMUS Craiova 2013! Vizitatorii Târgului sunt invitaţi să participe la Tombola GAUDEAMUS prin completarea unor chestionare distribuite pe întreaga durată a evenimentului şi pot câştiga o tabletă oferită de Rotary Club Craiova, precum şi alte premii-surpriză oferite de sponsorii Târgului.
Prima zi a Târgului a înregistrat cca. 1800 de vizitatori.

Program de vizitare:
miercuri – sâmbătă: 10.00 – 18.00
duminică: 10.00 – 14.00

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.