Târgul GAUDEAMUS Timişoara, la final

Cea de a IX-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Timişoara s-a încheiat duminică, 19 mai. Evenimentul a fost organizat de Radio România – echipa GAUDEAMUS şi Radio Timişoara –  şi s-a derulat într-o formulă inedită: în premieră, binecunoscutul pavilion mobil amplasat la ediţiile precedente în Piaţa Unirii sau în Piaţa Victoriei a fost înlocuit de Curtea de Onoare a Centrului Comercial Iulius Mall.

GAUDEAMUS Timişoara 2013 s-a desfăşurat sub semnul a trei numere „rotunde”: 20 de ani de la lansarea Programului LECTURA – Târgurile GAUDEAMUS, 75 de evenimente organizate sub această siglă din noiembrie 1994 şi 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România (1 noiembrie 1928).

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost domnul Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Timişoara 2013, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc duminică, 19 mai, ora 13.15, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului (exprimat prin intermediul unor chestionare operate de studenţii Departamentului de Sociologie al Universităţii de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest)
• Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Grupul Editorial Corint, locul 2 – Editura RAO şi locul 1 – Editura Humanitas;
• Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnat volumul „Sfârşitul Occidentului?” de Lucian Boia, publicat de Editura Humanitas
• Trofeul Presei a revenit ziarului „Agenda” – secţiunea publicaţii şi site-ului Timis Online –www.tion.ro – secţiunea presă online. Întrucât rezultatul voturilor nu a fost concludent, Trofeul Presei pentru secţiunile radio şi TV nu a fost acordat; deşi posturile Radio România au primit cele mai numeroase voturi, acestea nu au intrat în competiţie.

Premiul Educaţia, oferit de către organizatori uneia dintre instituţiile de învăţământ participante, a revenit Universităţii de Vest din Timişoara.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Monica Cătău, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte Plastice din Timişoara. Premiul, constând într-un iPhone, a fost oferit de către organizatori.

O diplomă specială a fost acordată doamnei Loredana De Maio, pentru iniţierea proiectului „Carte şi tango la Gaudeamus”, pe care organizatorii intenţionează să îl continue şi la ediţiile viitoare.

Bilanţul statistic al ediţiei, în scădere comparativ cu ediţia precedentă, se prezintă astfel:
• Suprafaţa târgului: circa 350 mp;
• Numărul expozanţilor reprezentaţi la târg, aparţinând domeniilor majore de activitate de pe pieţele editorială şi educaţională a fost de aproape 50.
• Numărul vizitatorilor a fost de circa 7.500.
• Peste 6.000 de volume au fost donate de către vizitatori în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”, coordonat la Gaudeamus Timişoara de domnul Radu Ciprian Pop (Radio Timişoara).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.