Tarife noi pentru îngrijirea bătrânilor

 

Primăria Capitalei solicită votul CGMB pentru stabilirea tarifelor de decontare pentru îngrijirea bătrânilor. Tarifele pleacă de la 3.700 de lei de beneficiar pe lună şi ajung la 9.100 pentru persoane cazate în centre de îngrijire. Compania Municipală Medicală gestionează acest proiect.

Primăria Capitalei are pe ordinea de zi a şedinţei CGMB un proiect care prevede aprobarea „planurilor tarifare de decontare a serviciilor socio-medicale de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice şi a planului tarifar de decontare a serviciilor de asistenţă socială cu cazare şi servicii sociale administrative – pentru toate Centrele de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane dependente, care sunt şi vor fi în operarea Companiei Municipale Medicală Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Potrivit proiectului, pentru stabilirea tarifelor au fost cuantificate nivelurile cheltuielilor totale compuse din: salarii personal necesar, materiale, servicii, închirieri, transport, asigurări, salarii administraţie, materiale consumabile funcţionale, închirieri şi transport administrativ.

„Din analiza documentelor prezentante de către Compania Municipală Medicală SA şi din calculul tuturor cheltuielilor directe şi indirecte au rezultat următoarele tarife pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice: 6.591 lei / beneficiar / lună pentru grad de dependenţă IA, IB, IC; 4.112 / beneficiar / lună pentru grad de dependenţă IIA, IIB, IIC; 3.722 / beneficiar / lună pentru grad de dependenţă IIIA”, se arată în proiect.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.