Tarom va avea cinci curse Bucureşti-Suceava pe săptămână

Compania Tarom va continua să opereze pe Aeroportul Suceava cinci curse pe săptămână faţă de şapte curse până acum.

Potrivit unui comunicat al CJ Suceava, vineri s-a finalizat misiunea de audit a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene SA. la R.A. „Aeroportul Ştefan cel Mare-Suceava” care a vizat verificarea pregătirii profesionale a personalului implicat în asigurarea serviciilor de handling a aeronavelor, auditarea activităţii de degivrare, prelevarea probelor de lichid degivrant utilizat în vederea verificării lor în laboratorul operatorului aerian şi verificarea stării tehnice a utilajelor şi a mijloacelor de deservire a aeronavelor existente în dotarea aeroportului.

După primirea rezultatului final a acestui audit cursele vor fi reluate în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică cu decolare de pe Otopeni la ora 12.50, aterizare la Suceava la ora 14.00, decolare de pe Suceava la ora 14.25 şi aterizare Otopeni la ora 15.40.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor a precizat că programul de zbor a fost modificat prin curse de zi, faţă de cel existent până la data de 27 octombrie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din sezonul rece (ceaţă) şi a lipsei din dotare a sistemului de balizaj şi a aparaturii de navigaţie aeriană tip ILS CAT II, cu ajutorul cărora se micşorează distanţa minimă de aterizare pe vizibilitate scăzută.

El a subliniat că aceste probleme vor fi remediate în urma implementării proiectului de modernizare a aeroportului.

Până în prezent, Tarom opera zilnic curse pe aeroportul Suceava cu aterizare seara pe aeroportul sucevean şi decolare dimineaţa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.