Taxele locale pot fi plătite seara cu cardul în centre comerciale

Taxele şi impozitele locale pentru sectoarele 2, 3 şi 4 din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş pot fi plătite cu cardul în nouă locaţii special deschise în perioada 4 – 31 martie în centre comerciale, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, băncile membre din România şi primării.
Voluntari de la bănci şi primării vor asista contribuabilii la standurile special deschise zilnic, între orele 16:00 şi 20:00, în următoarele locaţii:
• Real Vitan, Auchan Titan, Real Theodor Pallady şi Cora Pantelimon din sectorul 3, Bucureşti;
• Sun Plaza Mall şi Piaţa Progresul Nou din sectorul 4, Bucureşti;
• Carrefour Colentina din sectorul 2, Bucureşti;
• Iulius Mall din Cluj-Napoca;
• Promenada Mall din Târgu-Mureş.
Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi la administraţiile fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, şi pot decide să le plătească parţial sau integral.
Totodată, taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la 18 infochioşcuri instalate în supermarket-urile şi mall-urile din sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti şi Ploieşti. Procedura de plată a taxelor şi impozitelor la infochişcuri presupune scanarea actului de identitate al contribuabilului pentru afişarea sumelor de plată şi introducerea unui card bancar pentru achitarea parţială sau integrală a obligaţiilor fiscale. Lista cu locaţiile unde sunt instalate infochioşcuri este disponibilă la următorul link: http://goo.gl/zm51T.
Unul din trei români consideră că plata taxelor este un proces dificil, în principal din cauza birocraţiei, a programului greu de respectat al administraţiilor locale şi timpului îndelungat necesar efectuării plăţilor, potrivit unui sondaj realizat în 2012 de GfK România la iniţiativa Visa Europe.
Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi primării, face parte din campania naţională de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată pentru al patrulea an consecutiv de Visa Europe şi băncile membre din România, în perioada februarie – martie 2013. Informaţii despre plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul pot fi accesate lawww.impozitecucardul.ro.
În cadrul campaniei, posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul vor participa în mod automat la o promoţie în cadrul căreia vor putea câștiga prin tragere la sorţi premii zilnice sau premiul cel mare. În plus, oraşul cu cele mai multe plăţi de taxe şi impozite realizate cu cardul raportat la 1.000 de locuitori va primi titlul de „Orașul viitorului” şi va fi premiat cu o expoziţie tehnologică interactivă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.