Teatru: "Pinocchio" – pentru prima data la Bucureşti

Doar două săptămîni au mai rămas până la una dintre cele mai spectaculoase piese de teatru ce va rula în Bucureşti în acest magnific sezon de primavară. “Pinocchio” va veni precum primavara, nu cu “alaiul de flori” şi cu o distribuţie masivă, ce va umple scenă cu un joc actoricesc unic graţie actorilor Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea.

Putini dintre Dumneavoastra cunoasteti faptul ca o parte dintre actorii ce vor urca pe scena Cinematografului Patria sambata, 11 mai, incepand cu ora 11, sunt scoliti si educati in ale artei teatrale la universitati de prestigiu din afara tarii si l-am putea da exemplu chiar pe personajul principal al show-ului: – Pinocchio – Madalina Floroaica (studii actorie la Commonwealth University – Richmond, Virginia, S.U.A) sau au jucat in piese premiate in Europa.
Madalina, alaturi de cei 11 colegi ai sai participanti la acest evenimen,t printre care ii amintim pe Alin Paius (motanul), Roger Codoi (Gepetto) sau Catalina Sima (vulpita) si Camelia Constantinescu (greieras si regizor ), constituie garantia unei fabuloase experiente pe care mamicile o pot oferi micutilor lor, o oportunitate unica de a petrece timp valoros alaturi de cei dragi. Decorul viu colorat, costumele minunate si muzica ritmica va vor transpune intr-o lume magica de basm in care cei mici vor interactiona din plin cu actorii, vor dansa si se vor distra.
Nu pierdeti ocazia de a-i fi alaturi micutului intr-o frumoasa zi de sambata! Rezervati-va din timp biletele cu pretul unic de 25 de lei. Acestea sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane si in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum si in locatiile BILETOO: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Magazinul BILETOO din incinta Cinema Patria (bd. Magheru nr 12-14), Sala Palatului, Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Flanco, Muzica, Palatul National al Copiilor si Statia de Metrou Unirii 1 si online prinwww.iabilet.rowww.bestmusic.ro/biletewww.biletoo.rowww.blt.ro.
Mai multe detalii va invitam sa aflati de pe www.facebook.com/teatrupentrucopiiisteti.
Prezentare generala
Pinocchio, adaptare dupa basmul lui Carlo Collodi

“Cant si joc/ Sar pe loc,/ Fac si piruete /Fiindca-s viu,
Multe stiu, /Dansuri si cuplete./ Cand ma-nclin/ Nu ma tin
De sfori sau de cortina,/ Suflet am, caci va spuneam
Inima mi-e plina.” (Cuvintele unui cantec vechi ce apartin celebrei papusi, cantec ce a fost inregistrat la un loc cu povestea nemuritoare pe un disc de vinilin, aparut in anii ’80 ai secolului trecut.)

Povestea lui Pinocchio a devenit extrem de iubită de prichindeii din întreaga lume, fiind  tradusă în zeci de limbi. A cunoscut adaptări făcute de scriitori celebri cum ar fi Alexei Tolstoi şi numeroase ecranizări, mai ales de desene animate.  Se pare ca atunci cand copilul din noi dispare, si noi suntem sortiti nefiintei. Spiritul copilului se hraneste cu poveste. Una dintre cele mai frumoase dintre cate au existat vreodata este povestea lui Pinocchio, acel Pinocchio in care se regasesc toti copii, poate mai mult decat in oricare poveste magica. Poate pentru ca e la fel de iubit de tatal lui, de zana cea buna, toti copii au o zana buna care-i povatuieste si-i ocroteste, care-i asteapta cu rabdare ca ei sa-si indrepte greselile.
Aventurile in care se lasa purtat Pinocchio, precum un baietel rasfatat si strengar, il duc pana departe intr-o falsa Tara a Placerilor, din mrejele careia scapa doar fiindca iubirea pentru Gepeto, il salveaza.  Iubirea si generozitatea lui il salveaza si in ochii zanei care ii daruieste viata si-l transforma intr-un baietel adevarat.

Organizatori: Art Nation Media si Mercada Communication

“A fost odată ca niciodată…” O sintagmă celebră prin intermediul căreia, generaţii de copii îşi dezvoltă imaginaţia poposind în Universul măreţ al fantasticului, un tărâm al celor mai frumoase vise. În ultima perioadă, formarea şi perfecţionarea cunoştinţelor copiilor a devenit din ce în ce mai  controversată. Pentru a contribui la menţinerea unui echilibru educaţional al celor mici şi pentru a-i ajuta să descopere si sa iubeasca basmul si cele mai frumoase personaje ale sale, in anul 2012,  Art Nation Media si Mercada Communication au iniţiat un proiect adresat parintilor, bunicilor si in special copiilor cu vârste cuprinse între 4 – 14 ani.
Proiectul nostru pentru copii îşi propune să asigure noii generaţii o dezvoltare armonioasă a performanţei intelectuale, a personalităţii şi facilitarea relaţionării în viaţa cotidiană în spectrul emoţional şi social, prin intermediul celui mai eficient mecanism – TEATRUL.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.