Teodorovici: Se fac pregătiri pentru exerciţiul 2014-2020

Guvernul vrea să reducă numărul organismelor intermediare şi a programelor operaţionale, pentru simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, marţi, la o conferinţă de specialitate.

„Vom discuta în şedinţa de Guvern de mâine (miercuri, n.r.) câte organisme intermediare şi câte programe operaţionale vom avea pentru exerciţiul 2014-2020. Acum avem câte şapte din fiecare, dar vrem să reducem numărul acestora. (…) Vrem să mergem pe descentralizare spre regiuni, dar şi pe simplificare. Vrem să implicăm mai mult sistemul bancar şi mediul privat în implementarea proiectelor cu fonduri UE. Cred în sistemul bancar mai mult, pentru că cineva mai exigent stă cu ochii pe sistemul bancar”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul a spus că se fac pregătiri pentru exerciţiul 2014-2020.

„Primul pas îl vom face în luna mai când vom trimite primul acord de parteneriat dintre România şi UE, în care vor fi trecute priorităţile de finanţat. În luna septembrie vrem să avem deja proiectele de programe operaţionale, astfel ca anul acesta să fie aprobate cât mai multe dintre acestea de către UE, să nu stăm anul viitor să facem aceste formalităţi. Fiecare funcţionar are obligaţia să cheltuiască cei 21,8 miliarde de euro din prima zi”, a specificat ministrul Teodorovici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.