Testul japonez al vieţii

Testul celor cinci animale în deșert sau testul japonez al vieții îți arată care sunt lucrurile pe care ești dispus să le sacrifici și ce anume din viața ta ai păstra până la capăt. Siteul garbo.ro a publicat acest test, în care trebuie să-ți imaginezi că te afli în deșert alături de cinci animale – o vacă, un cal, un leu, o maimulță și o oaie – și, după multe zile de mers, rezervele de apă sunt pe terminate. Pentru a supraviețui, va trebui să lași unul din animale în deșert. Pe care dintre cele 5 animale îl sacrifici? Proviziile de apă vor fi însă mai puține decât estimasei și va trebui să renunți și la un al doilea animal. Pe care îl lași în urmă? Ți-au mai rămas trei animale și ai ajuns la o oază, însă ghinion. Oaza a secat, așa că va trebui să renunți la încă un animal. Pe care-l alegi? În fine, după un drum istovitor și având doar două animale, vezi totuși marginea deșertului la orizont. Din nefericire, pentru a ajunge acolo, apa este suficientă doar pentru tine și un singur animal. Pe care îl lași în urmă? Care este cel pe care l-ai luat cu tine până la ieșirea din deșert?
Interpretarea testului, mai jos!
Testul are la baza arhetipurile japoneze, desertul in sine reprezentand una din cumpenele sau greutatile cu care ne confruntam in viata, iar fiecare din cele 5 animale semnificand un aspect al vietii. Ordinea in care sacrificam animalele este echivalenta cu importanta pe care o acorzi acelor lucruri pentru tine. Animalul la care ai renuntat primul reprezinta aspectul vietii cel mai putin important pentru tine. In schimb, animalul pe care l-ai pastrat pana la iesirea din desert reprezinta aspectul vietii cel mai important pentru tine, cel la care nu vei renunta chiar si cu pretul celorlalte.
Prin urmare:
✯ Maimuta reprezinta iubirea, acea persoana pe care o iubesti si fata de care te simti cel mai aproape in aceasta viata. Maimuta reprezinta aspectul vietii in care ai investit cele mai profunde sentimente.
Daca ai renuntat la maimuta, ai renuntat la iubire
✯ Oaia reprezinta bunastarea si prosperitatea, abundenta si confortul financiar, tot ceea ce iti ofera in mod practic si material siguranta si protectie.
Daca ai renuntat la oaie, ai renuntat la bunastarea materiala
✯ Leul reprezinta mandria si curajul
Daca ai sacrificat leul, ti-ai sacrificat mandria
✯ Vaca reprezinta nevoile tale de baza, necesitatile primare, toate acele lucruri primordiale (si aparent insignifiante fiindca le ai!) de care ai nevoie pentru a simti in largul tau.
Daca ai sacrificat vaca, ti-ai sacrificat nevoile tale primare
✯ Calul reprezinta pasiunea vietii tale.
Daca ai sacrificat calul, ti-ai sacrificat pasiunea vietii tale.

✯ Animalul pe care l-ai pastrat reprezinta acel aspect al vietii fara de care nu ai putea trai si la care nu ai putea renunta niciodata. In functie de animalul pe care ai ales sa il pastrezi, acest lucru poate insemna pentru tine iubire, bunastare, mandrie, nevoile tale primare sau pasiunea vietii tale.

A.M. PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.