Țigări în valoare totală de 12.500 euro, confiscate de inspectorii Direcţiei Generale Vamale

În ultimele două săptămâni inspectorii Direcţiei Generale Vamale din cadrul ANAF împreună cu echipele canine au confiscat ţigări 475 cartuşe ţigarete în valoare totală de  12.500 euro astfel:

 Duminică, 4 februarie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Porţile de Fier I ajutaţi de câinele Thor au descoperit 32 cartuşe ţigarete marca Ashima, fără marcaj fiscal, într-un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. Lucrătorii vamali împreună cu echipa canină şi poliţiştii de frontieră au descoperit ţigaretele ascunse şi nedeclarate într-un spaţiu special amenajat în rezervor.

 Vameşii au reţinut în vederea confiscării bunurile împreună cu autoturismul folosit la săvârşirea faptei, s-a întocmit proces verbal de constatare pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorului, fapta constituind infracţiune conform prevederilor art. 270, alin. 2, lit. b din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată şi completată.

 Vameşii de la Halmeu au descoperit aproape 20 cartuşe ţigarete ascunse şi nedeclarate în bara faţă a unui autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în Polonia, condus de un cetăţean maghiar, vineri, 2 februarie a.c., iar în data de 10 februarie 2018, în pragurile autoturismului marca Volkswagen Passat înmatriculat în Ungaria condus de un cetăţean maghiar în vârstă de 41 de ani au găsit 23 cartuşe ţigări. Ţigaretele erau de provenienţă Duty-Free şi în conformitate cu legislaţia vamală în vigoare, inspectorii vamali au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 5.000 lei şi au dispus confiscarea întregii cantităţi de ţigări descoperite şi confiscarea autoturismelor.

 Miercuri, 07 februarie 2018, la Ungheni, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră Iaşi au confiscat 317 cartuşe ţigarete de contrabandă mărcile „Ashima” şi „Hilton Lilac”.

Acestea au fost descoperite ascunse în instalaţia de aer condiţionat din podul trenului internaţional 401 al Căilor Ferate din Moldova, care circula pe ruta Chişinău – Bucureşti.

 Valoarea de piaţă estimată a ţigărilor este de aproximativ 45.000 lei.

 Persoanele implicate în săvârşirea faptelor au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare) cu amenzi în valoare de 20.000 lei.

 Joi, 08 februarie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră Albiţa au confiscat, 83 cartuşe de ţigarete de contrabandă diverse mărci: „Marlboro”, ” Kent” şi „Winston”, cu timbru de acciză Republica Moldova. Acestea au fost descoperite într-un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean moldovean, disimulate în locaşuri special amenajate realizate prin modificări aduse structurii autoturismului, prin sudarea unor compartimente în bordul, aripile spate şi faţă ale mijlocului de transport.

 Valoarea de piaţă estimată a ţigărilor este de aproximativ 10.000 lei.

 Persoana implicată în săvârşirea faptei a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (2) lit.a din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 (cu modificările şi completările ulterioare) cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar autoturismul a fost reţinut in vederea confiscării.     

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.