”Tigrii” pregătesc la munte lupta pentru titlu

Handbaliștii de la CSM București au plecat în cantonament cu un singur gând: să facă o pregătire cât mai bună pentru a putea ataca titlul în a doua parte a sezonului în ”Liga Zimbrilor”.

”Tigrii” au ambiții mari pentru 2018. Aflați în acest moment pe locul șase, la doar patru puncte în spatele echipelor de pe podium, sportivii lui Vlad Caba nu concep să rateze play-off-ul și se gândesc și mai departe, la câștigarea campionatului. Pentru asta, handbaliștii de la CSM București știu că trebuie să pună la punct inexactitățile care i-au tras în spate anul trecut.

” Este grea perioada de cantonament, avem antrenamente dimineața și seara, dar suntem conștienți că ne așteaptă o a doua parte din campionat foarte grea. Aș prefera să jucăm zi de zi câte un meci,  decât o zi de pregătire în cantonament.Vacanța a fost cam scurtă, dar nu avem ce face. M-am bucurat de timpul petrecut cu familia, acum ne apucăm de treabă”, a spus Javier Humet, unul dintre jucătorii de la CSM București angrenați în acțiunile din decembrie și început de ianuarie ale echipei naționale. ”Obiectivele sunt cele pe termen scurt, cel mai important meci este următorul. Dacă le câștigăm pe fiecare în parte parte, ajungem sus. Ne gândim doar la câștigarea campionatului, pentru că asta ne interesează”, a mai precizat acesta.

Antonio Robledo și-a încărcat bateriile în Spania, alături de cei dragi, și spune că este gata pentru bătălia pentru titlu în ”Liga Zimbrilor”: ”Am avut timp să ne odihnim și să petrecem cu familia. Sunt fericit că ne-am întors la treabă. Este cea mai grea perioadă a anului, dar jucăm handbal de plăcere, așa că nu avem de ce să ne plângem. Mergem în cantonament să ne pregătim cât putem de bine. Prima parte a sezonului n-a fost foarte rea, dar nici suficient de bună pentru ceea ce ne doream. Ca să ajungem să câștigăm campionatul trebuie întâi să fim în play-off,  ca să fim în play-off, trebuie să ne câștigăm meciurile din sezonul regulat, deci, trebuie să le luăm pe rând. Avem obiective mărețe, dar ca să le îndeplinim trebuie să o luăm pas cu pas.  Eu muncesc zi de zi să câștig campionatul în România. Sunt sigur că dacă jucăm la potențialul nostru maxim, avem șanse să luăm titlul”.

Vlad Caba: ”Nu este un cantonament clasic”

Vicecampioana s-a reunit la 4 ianuarie, dar până ieri, când a început pregătirea centralizată de la Cheile Grădiștei, antrenorul Vlad Caba nu a avut la dispoziție tot lotul.

”A fost o perioadă delicată pentru că nu am avut echipa completă.  Au fost nouă jucători angrenați în acțiunile echipei naționale, noi rămânând cu un sfert de echipă. Am făcut antrenamentele cu un număr restrâns de handbaliști și nu ne-am permis să lucrăm decât anumite componente fizie, tactic nu am putut face nimic. Echipa națională e mereu pe primul plan, e o mândrie pentru club că am dat atâția jucători. Sigur că orice lucru are și reversul medaliei: din punct de vedere al grupului nostru, faptul că nu am fost împreună mult timp este un minus”, a spus Caba.

Antrenorul ”tigrilor” a explicat și care este planul pentru acest cantonament: ” Vom încerca să ne reîmprospătăm ideile de joc și să fim cât mai bine pregătiți pentru startul campionatului. Nu e un cantonament clasic, să se alerge pe munte… sub nici o formă. Avem o componentă fizică, acolo avem sală de forță, biciclete, bazine, dar o mai mare pondere în antrenamente în perioada asta va fi lucrul în sală”.

Referitor la bătălia din campionat, Vlad Caba a declarat: ”Am fi preferat să fim angrenați în mai multe competiții, ar fi însemnat să ne atingem toate cele trei obiective propuse la începutul sezonului. Acum ne concentrăm doar către campionat… nu știu dacă este mai bine, dar este o stare de fapt. Trebuie să obținem titlul național, dar luăm meciurile pas cu pas. Avem de recuperat întâi diferența de puncte față de primele clasate, apoi play-off-ul este altceva că luăm totul de la zero”.

Stefan Gavan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.