Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Tinerii șomeri români nu sunt dispuși să se mute în altă localitate pentru un job

Publicat: joi, 29 martie 2018

România înregistrează unul dintre cele mai mari procente de tineri șomeri care nu ar pleca din localitatea de domiciliu pentru a-și găsi un loc de muncă (fie în țară, fie în străinătate), conform unui sondaj Eurostat privind mobilitatea acestei categorii sociale.

Aproximativ 63% din totalul șomerilor cu vârste între 20 și 34 de ani se declarau împotriva relocării, comparativ cu media UE de aproape 50% – aceasta înseamnă că România ocupa în 2016 locul 4 din 28.

Cu toate acestea, tinerii șomeri din România și Germania par cei mai disponibili să se relocheze într-o altă localitatea din țară lor, dacă acolo și-ar găsi job – 37% din totalul intervievaților, față de numai 21% media europeană.

În pofida disponibilității lor și a deficitului de pe piața muncii din România, doar 2% dintre angajații cu vârste între 20 și 34 de ani declarau în sondajul realizat în 2016 (anul pentru care a fost realizată analiza) că au obținut actualul lor de muncă în altă localitate decât cea unde își aveau domiciliul.

Mult mai bizar, în privința României – țara cu cei mai mulți cetățeni plecați la muncă în străinătate și unde fluxul emigrației tinde să revină la cotele ridicate consemnate înaintea crizei financiare – este că ponderea tinerilor șomeri care s-au declarat gata să plece într-un alt stat UE este 0.

Țările cu cele mai mari ponderi de tineri dispuși să plece în UE pentru a munci sunt Estonia și Croația (cu 26%), precum și Slovenia.

Cei mai dispuși pentru relocarea în afara UE sunt tinerii șomeri din Suedia (34%), Spania și Finlanda (câte 28%) și Franța (27%).

Studiul Eurostat constată existența unei legături între mobilitatea legată de job și educație – cei cu nivel ridicat al educației sunt mult mai pregătiți să se mute în altă localitate (23% din ei ar accepta un loc d emuncă în altă localitate din aceeași țară, iar 16% s-ar reloca în UE).

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=95240

Publicat de la data mart. 29 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 decembrie 2019, 3:56
 

V
Senin
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:37
Apus: 16:36
Prognoza 7 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Înnourat
7°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Predominant senin
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 05:00 In zona : Județul Dolj: Craiova, Filiași, Podari, Leu, Argetoaia, Brădești, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Calopăr, Braloștița, Pielești, Bratovoești, Breasta, Castranova, Vârvoru de Jos, Dioști, Goiești, Teasc, Coșoveni, Orodel, Carpen, Malu Mare, Robănești, Teslui, Țuglui, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 05-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Arad: Arad, Pecica, Sântana, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Vinga, Macea, Secusigiu, Șicula, Zimandu Nou, Șimand, Apateu, Șagu, Semlac, Sintea Mare, Beliu, Mișca, Craiva, Seleuș, Fântânele, Cermei, Șepreuș, Livada, Felnac, Zărand, […]

Loto

Horoscop

  • 246.735 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team