Tokes: Sunt jignit în demnitatea fundamentală de afirmaţiile lui Ponta

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, eurodeputatul Tokes Laszlo, a scris, într-un comunicat, că este „jignit în demnitatea fundamentală, de cetăţean român şi european” de declaraţiile premierului Ponta la adresa sa şi că îşi va apăra „onoarea în justiţie”.

Prezentăm declaraţia integrală a eurodeputatului Tokes Laszlo:

„Articolul 1. al Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene stipulează: „Demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată și protejată.”

Sunt jignit în demnitate mea fundamentală, de cetățean român şi european de afirmațiile stigmatizante ale premierului Victor Ponta, conform cărora atât eu, cât și fostul ministru al Justiției, doamna Monica Macovei am fi „reprezentanţii intereselor străine îndreptate împotriva României”, finanţați de cei care vor ca România să fie o țară instabilă, atacată din toate părțile.”  (Sublinierea mea – TL.)

Mă simt ofensat în loialitatea mea față de România și în identitatea mea de etnic maghiar de afirmația că aș folosi un „limbaj horthyst”.
Acuzațiile nefondate ale prim-ministrului socialist român sunt atât de grave, încât mă simt nevoit să-mi apăr onoarea în justiție.
Cele spuse de domnia sa sunt cu atât mai grave, cu cât ele constituie fundalul cursului politic antimaghiar general declanșat odată cu instalarea actualei guvernări.  În ceea ce  privește atacurile deşănțate îndreptate împotriva mea amintesc doar de afirmațiile politicianului liberal Puiu Hașotti, și de campania de ură a televiziunii Antena 3, finanțată de Dan Voiculescu, fost colaborator al Securității, prin care s-a propus retragerea Ordinului Steaua Româniai ce mi s-a acordat, ba chiar a cetățeniei române.

Protestez în mod special împotriva mânjirii numelui doamnei Monica Macovei,  precum și împotriva încercării de a ne discredita prin compromitere reciprocă de sorginte național-comunistă.

Protestez față de politica de instigare postcomunistă venită dinspre actualul guvern român, îndreptată de fapt împotriva întregii comunități maghiare din România, după modelul politicii antimaghiare a premierului slovac Robert Fico.

Declarația liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European, Joseph Daul privind abuzurile premierului slovac sunt valabile pentru ambii premieri: „Europa trebuie să intervină imediat de fiecare dată când drepturile omului și cele minoritare ale cetățenilor Uniunii sunt afectate.”

Caracterul premierului și al partidului său, reîntoarsă la putere justifică în sine concluziile conform cărora în România asistăm la o evidentă restaurație comunistă. Completez cele 7 puncte din Comunicatul meu din săptămâna trecută prin următoarele:

● Pe bună dreptate constată doamna Monica Macovei, deputat în Parlamentul European că: „Ultimul premier al României care vorbea despre «agenturile străine» se numea Constantin Dăscălescu, premierul lui Ceauşescu. (Sublinierea mea – TL.)

● De „finanțare din străinătate” – din partea agenturilor din Ungaria, din SUA (CIA) și din Uniunea Sovietică (KGB) am fost acuzat ultima oară de Securitate în ultimul și cel mai întunecat an al dictaturii ceaușiste.

Trecând de persoana mea, mentalitatea și frazeologia utilizată de puterea actuală ne amintește de cea a erei ceaușiste, denotă disprețul față de revoluția română de la Timișoara din 1989.

● Tot în această categorie intră și aluziile făcute la „horthysm” și „hitlerism”. Doar în anii ’80, în lucrările autorului de sorginte național-comunistă Ion Lăncrănjan am mai citit asemenea aluzii. De această dată însă ministrul xenofob și șovin al apărării Mircea Dușă face afirmații care compară primarul orașului Miercurea Ciuc cu Hitler…

● Privind maghiarimea, primul ministru Victor Ponta are o singură remarcă cu conotație pozitivă: „minoritatea maghiară din România …. beneficiază de aceeași drepturi, ca și românii, și are un singur reprezentant legitim, Uniunea Democrată Maghiară din România…” (Sublinierea mea – TL.). Formula ne este cunoscută. La vremea respectivă Nicolae Ceaușescu a înființat Consiliul Național al Oamenilor Muncii de Naționalitate Maghiară, tocmai ca să asigure „unicul reprezentant legal al românilor de origine maghiară”. – Iată cea mai nouă încercare, greu de camuflat, având scopul de a dezbina maghiarii, în spiritul  „Divide et impera”…!

Și încă nu am pomenit despre așa numitul război al steagurilor și al folosirii limbii maghiare, despre îngrădirea arborării simbolurilor noastre naționale, despre intervențiile și manifestările antimaghiare de frecvență zilnică, sau despre persecuțiile autorităților împotriva inițiatorilor „Noul glas strigător – Új Kiáltó Szó” de la Baia Mare…

Trebuie să pomenim însă neapărat despre prietenia – mai veche – dintre UDMR și MSZP  (Partidul Socialist Ungar), care se întruchipează  în mod spectaculos prin întâlnirile „academice” dintre Markó Béla – Bajnai Gordon – Mesterházy Attila – Bokros Lajos, precum și despre „prietenia de arme” dintre MSZP și PSD, care va culmina probabil în mod exemplar cu întâlnirea Mesterházy-Ponta  din 9 martie, la Budapesta. Iată cum se conturează, apropriindu-se alegerile din Ungaria, noua politică națională socialistă, în spiritul „internaționalei socialiste” din Bazinul Carpatic, politică ce a fost lansată nu demult de MSZP la Cluj, în compania tovărășească a fostului președinte al UDMR”.
Oradea, 4 martie 2013

Tőkés László
europarlamentar

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.