Topul celor mai frumoase pasari

Paduri, deserturi, campii sau munti, toate contin diverse forme de viata, de la insecte, pana la pasari si mamifere imense. Iata care sunt cele mai frumoase pasari din lume, care au devenit adevarate simboluri pentru tarile in care traiesc, potrivit Environmental Graffiti:

Paunul – India
Paunul este un simbol antic al gloriei si imortalitatii. Este o pasare gratioasa si a devenit pasarea simbolica a Indiei, unde este asociat cu Laxmi, zeita norocului, a bunatatii si a bunavointei

Gaita albastra – Canada
O pasare albastra cu un guler negru, gaita canadiana, este faimoasa pentru inteligenta ei. Scoate o varietate de sunete placute, dar este o prada usoara, din cauza zborului ei incet.

Flamingo – Bahamas
Puii de flamingo se nasc gri, primindu-si coloritul din algele pe care le consuma. Flamingo Caraibean este singurul care traieste in mod natural in America de Nord.

Cocorul est-african cu coroana – Uganda
Pasarea este cunoscuta pentru coloritul ei superb, capul decorat, dar si dansul de imperechere inedit. Traieste in Africa de est si sud, dar in prezent duce lipsa de un habitat in care sa prospere si sa se inmulteasca in voie.

Pasarea cardinal – SUA
Aceasta este o pasare-simbol pentru 7 stare din SUA, fiind usor de recunoscut dupa culoarea ei rosie si dupa creasta. Desi se apropie de lista cu specii pe cale de disparitie, poate fi inca vazuta in parcuri si gradini.

Hoatzinul – Gyuana
Hoatzinul este colorat pe tot corpul in diverse nuante, are un gat neobisnuit de lung si cap mic, fata albastra si ochi maro. In contrast cu frumusetea sa, mirosul este ingrozitor, iar nici sunetele pe care le scoate nu sunt unele tocmai delicate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.