Topul preturilor la carnea de miel in supermarket

Cu doar o saptamana inaintea sarbatorii Pastelui, pretul carnii de miel a devenit un reper important pentru orice roman care se gandeste la masa de Paste.

Moneycenter.ro a realizat o analiza privind pretul carnii de miel in 8 dintre cele mai importante lanturi de magazine din Romania, totalizand peste 500 de magazine si vanzari de mai multe miliarde de euro/an.

Diferenta intre cea mai ieftina si cea mai scumpa carne de miel pe care o puteti gasi in supermarketuri poate ajunge la aproape 30%

Carnea de miel lipseste la Kaufland

Compania cu cea mai mare cifra de afaceri din retailul romanesc nu are spre vanzare carne de miel, aceasta lipsand cu desavarsire in cele 2 magazine Kaufland, care au fost vizitate cu ocazia acestei anchete.

Lidl are cea mai buna oferta

Lidl anunta prin intermediul catalogului valabil incepand cu luni 29 aprilie 2013, o oferta foarte buna la carnea de miel, pretul pentru un kilogram de sfert anterior miel urmand sa fie 19.99 lei.

Carnea de miel este cu pana la 25% mai ieftina in piete

Preturile din supermarket sunt in medie cu aproximativ 20-25% mai mari fata de cele din pietele agroalimentare, cel mai important factor care contribuie la aceasta diferenta de pret fiind lipsa fiscalizarii, comerciantii din piete vanzand, de regula, fara a emite bon fiscal si implicit percepe TVA de 24%. In plus, cumparand carne de miel din piete puteti risca sa fiti inselati, sa cumparati carne provenind de la un alt animal, sau chiar de la unul bolnav.

Chiar daca sarbatorile pascale constituie de regula un motiv bun pentru a va rasfata cu diferite delicatese, nu uitati sa fiti precauti la cumparaturi, sa nu cumparati mai mult decat puteti consuma sau va puteti permite. Un ghid cu sfaturi utile privind cumparaturile puteti gasi aici: Labirintul cumparaturilor – 10 metode pentru a reduce cheltuielile la supermarket

O analiza moneycenter.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.