Traian Băsescu: Apartenenţa la UE, viitor sigur în pace şi bunăstare

Marea provocare a momentului o constituie capacitatea oamenilor politici de a-i convinge pe cetăţeni că proiectul european este, în continuare, singurul care le garantează traiul în pace şi prosperitate, iar continuarea integrării în UE trebuie să se realizeze chiar dacă presupune un transfer suplimentar de suveranitate naţională, susţine preşedintele Traian Băsescu, în mesajul transmis de Ziua Europei.

”Anul acesta, Ziua Europei se celebrează într-o atmosferă încărcată de tensiuni sociale în multe dintre statele membre ale Uniunii Europene şi, în acelaşi timp, într-o atmosferă de neîncredere din partea cetăţenilor în capacitatea Uniunii de a răspunde aşteptărilor lor legitime de siguranţă a locurilor de muncă şi bunăstare. Marea provocare a momentului o constituie capacitatea oamenilor politici de a-i convinge pe cetăţeni că proiectul european este, în continuare, singurul care le garantează traiul în pace şi prosperitate. Recâştigarea încrederii cetăţenilor în cel mai de succes proiect politic al Europei, încredere puternic erodată de criza economică prelungită, trebuie să se întemeieze pe consolidarea şi accelerarea proceselor de integrare şi pe realizarea cât mai curând posibil a uniunii politice”, arată şeful statului în mesajul său, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, el le cere românilor să aibă încrederea că apartenenţa ţării la o Uniune Europeană tot mai integrată, tot mai puternică ”va aduce cu sine garanţia de a avea un viitor sigur în pace şi bunăstare”.

”Pentru români, ziua de 9 Mai are o triplă semnificaţie. Pe de o parte celebrăm Ziua Europei Unite, pe de altă parte sărbătorim Ziua Independenţei, independenţă câştigată cu jertfa de sânge a Armatei Române pe câmpurile de bătălie la 9 mai 1877 şi, nu în ultimul rând, marcăm încheierea celui mai devastator război ce a avut loc pe pământul Europei. Asta ne face ca astăzi să fim mai mult ca oricând susţinători loiali ai unei Uniuni puternice, consolidate, Uniune care a asigurat, prin existenţa ei, cea mai îndelungată perioadă de pace pe continentul european. În această zi de sărbătoare, le urez românilor să aibă încrederea că apartenenţa României la o Uniune Europeană tot mai integrată, tot mai puternică, va aduce cu sine garanţia pe care o căutăm cu toţii de a avea un viitor sigur în pace şi bunăstare. La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, români!”, afirmă preşedintele în mesajul transmis de 9 mai.

Detalii pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.