Training internaţional destinat prevenirii şi intervenţiei specifice incendiilor de pădure

În perioada 22 – 26 aprilie a.c., patru ofiţeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor participa la training-ul internaţional destinat prevenirii şi intervenţiei specifice incendiilor de pădure.

Activitatea, organizată sub patronajul Ambasadei S.U.A. la Budapesta, va fi găzduită la Balatonöszöd – Ungaria, sub directa coordonare a specialiştilor de profil americani.

Astfel, colegii noştri îşi vor completa portofoliul profesional cu metode preventive şi tehnici performante de intervenţie în asemenea situaţii, alături de 57 de experţi aparţinând instituţiilor de stat direct implicate în managementul incendiilor de pădure, respectiv organizaţii de profil din ţări, precum: Ungaria, Slovenia, Croaţia Slovacia, Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Bulgaria.

Acţiunea, structurată în ateliere de lucru şi exerciţii tactice, va fi condusă de instructori americani a căror experienţă profesională va fundamenta bagajul cunoştinţelor/deprinderilor acumulate de participaţi, constituind un bun prilej pentru ca bunele practici şi instrumentele de lucru să adauge un plus de eficienţă misiunilor specifice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.