Transportatorii maghiari se plâng de tarifele mari din România

Transportatorii fluviali ungari  spun că sunt la un pas de a renunţa la a-şi mai aduce produsele prin ţara noastră, din cauza preţurilor mari. Este doar o tactică pentru a obţine servicii mai ieftine, spun ai noştri, hotărâţi să-şi păstreze contractele cu transportatorii din Ungaria.

Ziua Portului Constanţa la Budapesta este evenimentul care i-a adus faţă în faţă pe transportatorii fluviali ungari şi pe autorităţile din România.

Transportatorii ungari se plâng de tarifele mari din România şi ameninţă cu măsuri radicale. E doar o strategie de marketing, cred reprezentanţii Portului Constanţa şi ai Canalelor Navigabile.

 Ambii iau în serios doleanţele ungurilor, însă spun că nu pot coborî preţurile pe cât le cer partenerii lor.

Şi ambasadorul României la Budapesta s-a implicat pentru ca relaţiile comerciale, ce se desfăşoară pe Dunăre, între cele două ţări, să continue.

Anul trecut, traficul fluvial al produselor ungureşti prin România a crescut cu 80 la sută faţă de anul precedent.

 Prin Portul Constanţa şi pe Dunăre au ajuns în Ungaria, în special, containere cu piese auto şi componente electronice şi de IT. Rezultatul negocierilor de la Budapesta se va vedea în următoarele luni în funcţie de cât de mult va creşte traficul mărfurilor pe Dunăre între cele două ţări, potrivit Neptun TV.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.