”Tricolorii” trag de fiare să ajungă la Mondiale!

Naționala de handbal masculin s-a reunit la Cluj-Napoca pentru barajul contra Macedoniei pentru calificarea la Campionatul Mondial (10 iunie Skopje –meciul tur, 13 iunie returul, la Cluj).
De 4 ori campioană mondială, România încearcă calificarea la turneul final după o pauză de 8 ani (ultima prezență datează de la CM 2011, din Suedia).

Conștienți de importanța și miza partidei, ”tricolorii” speră să îi surprindă pe macedoneni cu o pregătire fizică de top, o apărare agresivă și un joc colectiv bine sudat.

Sub supravegherea fostului rugbyst Ștefan Ciuntu, Csepreghi, Grigoraș și colegii au început deja în forță pregătirea fizică și au transpirat din greu în sala de fitness.

”Chiar dacă suntem  pe final de sezon, oboseala nu contează pentru că fiecare dintre jucători dorește să ajungă la un Campionatul Mondial. Este ”dubla ” sezonului pentru noi.  Este important să facem un meci bun în Macedonia și să nu cedăm presiunii. Ei participă constant la CE și CM, nu va fi ușor, dar nici foarte greu, pentru că Macedonia nu este Franța sau Spania. E bine că jucăm al doilea meci acasă, putem gestiona bine partida”, a spus Alexandru Csepreghi, conducătorul de joc al echipei naționale, care speră ”să rupă blestemul” care l-a atins de ceva timp:”Aș face orice să joc la Mondial, la ultimele două am fost accidentat, așa că sper ca a treia oară să fie cu noroc. Cheia întâlnirii cu Macedonia va fi un colectiv unit, o apărare agresivă și o tactică foarte bună în atac”.

Grigoraș: „Mergem în Macedonia cu gândul la victorie”

Interul dreapta al ”tricolorilor”, Demis Grigoraș, este optimist în privința șanselor pe care România le are să ajungă la turneul final și spune că meciul din Macedonia va stabili, în mare măsură, soarta calificării. ”Avem energie, ne așteaptă două meciuri foarte grele, importante pentru noi și pentru România.  Vom juca în funcție de calitățile noastre, avem handbaliști senzaționali, împreună putem să câștigăm. Este un mic avantaj că disputăm acasă meciul retur. Sperăm să facem un meci bun în deplasare pentru a putea sărbători calificarea acasă, împreună cu fanii. Noi vom pleca în Macedonia cu gândul să facem un meci bun și să câștigăm”, a punctat handbalistul în vârstă de 25 de ani.

Eliodor Voica: ”Toți pentru România!”

Eliodor Voica, antrenorul secund al reprezentativei României, merge pe mâna elevilor săi în dubla cu Macedonia. Fostul mare jucător crede că ”tricolori” uită de oboseala acumulată pe parcursul sezonului la echipele de club când vin la lot: ” La națională nu există alte culori în afară de le trei pentru care ne-au reunit, aici toți suntem pentru România! Sportivii vin după un sezon lung, condimentat cu evenimente, toți sunt obosiți, dar cunoscându-i pe jucători, sunt convins că pot depăși acest moment și vor fi ambițioși și conștienți de importanța acestui moment”.  Staff-ul tehnic condus de spanionul Xavier Pascual a făcut deja strategia pentru barajul cu Macedonia. ”Omogenitatea și ambiția jucătorilor poate fi cheia acestei întâlniri. În momentul de față nu beneficiem de tot lotul, dar nu plecăm ca outsideri, avem jucători tineri, le dăm credit să se afirme și sunt sigur că o vor face. Pregătim jocul în funcție de calitățile noastre pentru că avem handbaliști talentați, care pot face diferența în unele momente. În plus, apărarea foarte bună ar trebui să fie unul dintre atuurile noastre”, a precizat Eliodor Voica.

Biletele pentru meciul retur sunt deja scoase la vânzare

Calificarea pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin se decide acasă. România – Macedonia se joacă miercuri, 13 iunie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca și va fi transmis în direct de Televiziunea Română. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Bilete.ro, pe site-ul frh.ro/bilete și în săptămâna evenimentului la casele de bilete ale sălii, în limita tichetelor disponibile. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită și vor ocupa același scaun cu adultul însoțitor.

Stefan Gavan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.