Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Trist: 300 de salarii medii pentru un apartament cu 4 camere

Publicat: duminică, 21 iulie 2013

Achiziţionarea unei locuinţe este destul de dificilă pentru oamenii cu venituri medii. Dacă un român se decide să strângă bani pentru a putea cumpăra un apartament cu 4 camere cu un preţ mediu, acesta trebui să economisească aproape 300 de salarii medii, potrivit unei analize Imobiliare.NET.

„În urma unei analize realizate pe baza salariilor şi a preţurilor medii am constatat că dacă un român intenţionează să economisească pentru a cumpăra o locuinţă, acesta trebuie să fie extrem de chibzuit şi să agonisească o parte consistentă din venitul său lunar”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Dacă am lua în calcul un venit mediu de 500 de euro (salariul mediu calculat de Institutul Naţional de Statistică) din care să scădem cheltuielile lunare dintr-o gospodărie pentru o persoană, care potrivit INS, se ridică la 180 de euro, atunci un român cu un venit mediu ar rămâne cu 320 de euro pe care să-i economisească timp de 107 luni pentru a reuşi să cumpere o garsonieră cu un preţ mediu de 34.000 de euro. În condiţiile în care o persoană reuşeşte să pună deoparte întreg salariul, atunci achiziţia s-ar putea face în 68 de luni, potrivit analizei realizate de Imobiliare.NET.

Dacă un român vrea să-şi cumpere un apartament cu 2 camere, cu un preţ mediu de 53.000 de euro, atunci acesta trebuie să economisească 165 de luni, fiind incluse şi cheltuielile lunare. Dacă o persoană ar economisii lunar întreg salariul, atunci o locuinţă cu 2 camere ar putea fi cumpărată în 106 luni.

Dacă obiectivul unei persoane este achiziţionarea unei locuinţe cu 3 camere, cu un preţ mediu de 72.000 de euro, atunci aceasta trebuie să economisească 64% din salariul său timp de 225 de luni. Dacă un român ar economosii lunar 100% din venitul său mediu, atunci în circa 144 de luni acesta ar putea să se mute în locuinţa mult dorită.

În cazul unui apartament cu 4 camere cu un preţ de 94.000 de euro, timpul de agonisire porneşte de la 188 de luni şi poate ajunge la 294 de luni, dacă includem şi cheltuielile lunare.

„În general, achiziţia unei locuinţe se face de către doi soţi şi este imposibil să economiseşti lunar un salariu întreg. În mod inevitabil, intervin diverse cheltuieli: bunuri alimentare, bunuri nealimentare, o vacanţă, un copil, etc. Aşadar, timpul de agoniseală porneşte de la cifrele meţionate în analiza noastră şi se poate extinde considerabil, în funcţie de cheltuielile fiecăruia. Dacă nu vorbim de o moştenire, cea mai bună variantă pentru persoanele cu venituri medii este accesarea unui credit, deoarece banca le impune un plan de rambursare a banilor şi în acelaşi timp oamenii se pot muta în locuinţa mult dorită o dată cu obţinerea creditului”, a mai spus Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10267

Publicat de la data iul. 21 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2019, 23:44
 

NNE
Senin
13°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:31
Prognoza 17 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
22°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.236 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team