Trump amână decizia sa privind Acordul de la Paris până după reuniunea G7

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, nu va lua o decizie dacă va retrage sau nu țara sa din Acordul de la Paris privind schimbările climatice până ce se va întoarce de la summitul G7, care va avea loc pe 26 și 27 mai în Italia, a informat marți Casa Albă.

Trump a promis, pe 29 aprilie, că va lua „o mare decizie” asupra Acordului de la Paris „în următoarele două săptămâni”, un termen care s-ar împlini sâmbătă, 13 mai.

Totuși, purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, a declarat marți în conferința sa zilnică de presă că liderul SUA își amână decizia până după întâlnirea Grupului celor Șapte țări cele mai industrializate din lume, de la finalul lunii.

Casa Albă este împărțită în două tabere în ce privește Acordul de la Paris, conform mass-mediei.

Una dintre ele, condusă de fiica liderului de la Washington, Ivanka Trump, secretarul de Stat, Rex Tillerson, și ministrul Energiei, Rick Perry, se pronunță în favoarea rămânerii în pactul asupra climei, ceea ce pentru Tillerson este vital dacă SUA nu vor să-și piardă influența pe scena globală, în timp ce Perry mizează pe o renegociere a angajamentelor în locul unei retrageri.

În tabăra adversă, care dorește abandonarea acordului, se află strategul șef al lui Trump, Stephen Bannon, și directorul Agenției americane pentru protecția mediului (EPA), Scott Pruitt, care săptămâna trecută a calificat pactul ca o „afacere proastă” pentru SUA.

Angajamentul asumat de SUA în cadrul acordului era de a reduce până în 2025 emisiile sale cu efect de seră cu un procent între 26 și 28% față de nivelul din 2005.

CITEȘTE ȘI:

Președintele Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James Comey

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.