Turismul românesc și mondial în 2024

Destinația turistică a anului 2024 în România

Staţiunea Mamaia a primit premiul special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, la Gala Destinaţia Anului 2024, eveniment care a avut loc Ateneul Român pe 22 mai 2024.

Staţiunea Mamaia a început încă din 2023 un amplu proces de rebranding.

Identitar, plină de culoare, eleganţă şi jucăuşă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinaţia noastră pe harta turismului internaţional şi a celor mai iubite staţiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, președintele Organizației patronale Mamaia – Constanța.

Grupul Accor, România și Polonia

România este a doua țară din Europa de Est ca număr de camere deținute și venituri pentru grupul Accor, după Polonia. Patrick Mendes, CEO Accor Group pentru Europa și Africa de Nord a explicat că România va ajunge la același nivel cu Polonia, ca număr de camere deținute de grupul Accor și aceasta pentru că țara noastră are un potențial turistic uriaș.

În perioada 2024-2029, România va ajunge la același nivel cu Polonia, unde avem deja 80 de hoteluri în operare, iar planul este să mai deschidem încă 10. Și în România am putea să ajungem la 80 de hoteluri în următorii 5 ani”, a mai precizat Patrick Mendes.

Noi atracții turistice naționale

Imaginați-vă că vă rezervați să petreceți un concediu sau mai multe city-break-uri ca să vizitați/trăiți experiențe unice de viață într-una din următoarele locații, cu cazare la particulari, că nu veți afla acolo – probabil – vreun hotel înregitrat la booking.com:

Afumați (Ilfov); Amărăștenii de Sus (Dolj); Băgaciu (jud. Mureș); Băicoi (Prahova); Belis (Cluj); Buda (Ilfov); Bulbucata (Giurgiu); Cacaina (Vaslui); Calu (Neamț); Căcăcioasa (Vâlcea); Căpățâna Porcului (Brasov); Cârpa (Caraș-Severin); Cioara de sus (Alba); Coțofenii din dos (Dolj); Curva (Comuna Bustuchin, Gorj); Flămânzeni (Ilfov); Fundătura (Cluj); Fundu’ Moldovei (Suceava); Fututa (Prahova); Gogoșari (Giurgiu); Iapa (Maramureș); Însurăței (Brăila); Măciuca (Valcea); Mierlestii de Sus (Olt); Milcoiu (Valcea); Muereasca (Vâlcea); Pârţeştii de Jos (Suceava); Stâlpu (Buzău); Udați-Mânzu (Buzău); Urlați (Prahova); Vârteșcoiu (Vrancea).

Topul primelor 10 țări turistice din lume

În mai 2024, în mod surprinzător, topul primelor 10 țări turistice ale lumii a fost publicat de organizația mondialistă Forumul Ecoonomic de la Davos (Elveția) și nu de Organizația Mondială a Turismului (https://www.stiripesurse.ro/topul-celor-mai-atractive-tari-din-lume-pentru-turism-cate-sunt-in-europa_3330063.html): șase dintre primele 10 țări de pe listă se află în Europa și tot surprinzător, SUA ocupă primul loc pentru că este „o destinație rezistentă, cu fluxuri de călătorie intraregionale puternice” și a primit note mari pentru conectivitatea feroviară.

Europa câștigă și pentru că are economii puternice, o poziție bună a monedei euro și a lirei sterline și pentru probabilitatea ca europenii să călătorească mai mult – ceea ce, la rândul său, înseamnă că vor cheltui bani.

Franța a obținut un punctaj ridicat, ocupând poziția a patra în clasamentul general, înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, din vara lui 2024. Dar, iată clasamentul: 1. SUA; 2. Spania; 3. Japonia; 4. Franța; 5. Australia; 6. Germania; 7. Regatul Unit al Marii Britanii; 8. China; 9. Italia; 10. Elveția.

Așa că vă urăm concediu/plimbare plăcut (ă)! Așteptăm impresii la adresa de e-mail: emilianmdobrescu@yahoo.fr 

Edith Mihaela Dobrescu, Institutul de Economie Mondială

Emilian M. Dobrescu

Comments

comments

One thought on “Turismul românesc și mondial în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.