Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Turişti britanici încalcă legea: 5400 arestaţi în 2012

Publicat: vineri, 19 iulie 2013

Peste 5.400 de cetăţeni britanici aflaţi în străinătate au fost arestaţi anul trecut, 653 dintre aceştia pentru infracţiuni legate de consumul de droguri.

 

 

Guvernul de la Londra a emis un avertisment pentru cetăţenii britanici care vor să călătorească în afara ţării, avertizându-i că sunt pasibili de pedepse privative de libertate, în cazul în care încalcă normele legale, şi prezentând o hartă cu regiunile în care aceştia este cel mai uşor să aibă probleme.

 

Din cauza faptului că turişti din Marea Britanie nu respectă normele şi legile locale, aceştia ajung să fie pedepsiţi în state precum India sau Emiratele Arabe Unite pentru fapte care nici măcar nu sunt considerate infracţiuni în Regatul Unit.

 

Consumul de alcool este un factor major în cazuri în care sunt implicaţi tineri britanici care vizitează Insulele Baleare, Turcia şi Grecia.

 

Peste 19.200 britanici aflaţi în vacanţă au avut nevoie de intervenţia ambasadei ţării lor anul trecut, 3.600 dintre aceştia necesitând spitalizare.

 

Multe tinere din Marea Britanie au fost victimele infracţiunilor de viol în ţări precum Spania, Portugalia sau Cipru, statele în care s-au înregistrat cele mai multe violuri în care au fost implicaţi cetăţeni britanici sunt Spania, Turcia şi Grecia.

 

În Thailanda, atât numărul spitalizărilor cât şi al morţilor a crescut cu 31 de procente, deşi la nivel mondial acesta a scăzut, creşterea fiind cauzată şi de numărul accidentelor în care sunt implicaţi tineri ce folosesc scutere, aflat în creştere.

 

Motocicliştii au fost avertizaţi asupra necesităţii purtării unei căşti şi în legătură cu faptul că societăţile de asigurări refuză să plătească în cazul în care cei implicaţi au consumat alcool.

 

Anul trecut, 5.435 de britanici au fost arestaţi în alte ţări, cu 10 procente mai puţin decât cu un an în urmă, dar numărul arestărilor din Emiratele Arabe Unite, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, SUA, Grecia, Portugalia şi China a fost în creştere.

 

Ministerul britanic de Externe a avertizat cetăţenii  asupra faptului că unele ţări au toleranţă zero faţă de consumul de droguri şi alcool şi pedepsesc aspru aceste fapte şi îi sfătuieşte pe aceştia să cerceteze, înainte de a vizita o ţară, faptele pe care aceasta le consideră infracţiuni.

 

6.193 de britanici au murit anul trecut în timp ce vizitau alte ţări, majoritatea în Spania, Franţa şi Germania, iar 28.783 şi-au pierdut paşapoartele.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10203

Publicat de la data iul. 19 2013. Categorii MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 mai 2019, 21:17
 

V
Precipitaţii
15°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:40
Apus: 20:46
Prognoza 25 mai 2019
Zi
 

VSV
Furtună
24°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

VSV
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-05-2019 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 211.035 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team