UDMR și ocaua mică: NU AR SPUNE NU unei intrări la guvernare

USD, noua alianță guvernamentală fără liberali e pe cale de a-și consolida o majoritate confortabilă, cooptând deocamdată ca susținători din umbră, apoi prin alăturare la guvernare, UDMR. Știrea a fost dată întâi, pe surse, de DCNews și întregită de alte site-uri. E știut că Victor Ponta a încercat, inexplicabil, în condițiile în care avrea trei sferturi din Parlament, să-i aducă pe maghiari la guvernare, dar a renunțat în urma unui scandal care lua amploare. Azi se împlinește dorința premierului, odată cu alungarea sau plecarea de la guvernare, lucru aproape cert, a PNL. PSD, ascuns în spatele proaspătului USD, a mai guvernat împreună cu UDMR.

Anterior, vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că nu crede că problemele din USL se mai pot rezolva şi că UDMR nu este interesată de intrarea la guvernare.

“Sunt pesimist, sincer. Nu văd cum s-ar împăca după aceste certuri. Chiar dacă, paradoxal, s-ar împăca, ar exista în continuare aceste probleme care țin de o funcționare defectuoasă a coaliției. (…) Eu sunt sceptic. Nu cred că se vor rezolva aceste probleme, se vor acutiza cum ne apropiem de alegerile europarlamentare, nemaivorbind de prezidențiale, care deocamdată sunt în ceață, cine vor fi candidații. Cred că suntem singura țară din Uniunea Europeană, sigur, care în momentul de față, din câte văd eu, nu are nici un candidat la Președinție desemnat. (…) Cred că acum interesul național ar fi să nu se rupă (USL—n.r.), după părerea mea sau eventual, dacă se rupe, să se clarifice cât mai repede cam cum mergem mai departe (…). Dacă vorbim de UDMR, noi nu suntem preocupați acum de guvernare, suntem preocupați de stabilitate politică, ne pregătim de alegeri. Vom vedea ce se va întâmpla, dar nu intru în speculații”, a declarat Borbely, marți, la RFI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.