Udrea: Antonescu vrea să remanieze anumiți miniștri pentru că îi sunt loiali lui Ponta

Liderul PNL, Crin Antonescu încearcă să scape de anumiți miniștri din partidul său pentru că aceștia îi sunt loiali lui Victor Ponta, a declarat, joi, Elena Udrea.

”Nu este vorba despre interesul de a guverna spre binele românilor, nu de aici este această ceartă în USL. Avem de-a face cu un nou episod din competiția pentru putere dintre Crin Antonescu și Victor Ponta în interiorul USL. Știm că dl Chițoiu și alți miniștri sunt de partea primului ministru. Antonescu nu se mai poate baza pe ei în lupta asta politică internă și ca uurmare a găsit un foarte bun pretext pentru electoratul PNL pentru a-i remania pe aceștia. Ca dovadă, dl Antonescu nu s-a sesizat cu privire la ”electorată”, așa cum este numit proiectul prin care sunt sprijiniți cei cu credite la bancă, când a fost anunțat, abia după ce au fost poziții publice contrare și a fost criticat public acest proiect și dl Antonescu a luat inițiativa de a se opune în interiorul USL-ului acestui proiect, ajungând la ideea de remaniere a domnului Chițoiu”, a afirmat deputatul PMP.

”În realitate, Antonescu vizează să atingă două ținte plecând de la această conjunctură care îi face bine. Și anume, pe de o parte scapă de miniștri care îi sunt loiali lui Ponta. Pe de altă parte arată electoratului de dreapta pe care îl vizează că PNL mai are o minimă preocupare pentru acest electorat și se opune acestui proiect care este populist și nefezabil și un proiect strict cu iz electoral și care va folosi PSD-ului, nu va folosi PNL”, a continuat ea.

Potrivit Elenei Udrea, Crin Antonescu și Victor Ponta duc o luptă internă pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

”Este o luptă cu conotații extrem de importante pentru că este lupta pentru putere si câștigarea alagerilor prezidențiale în 2014. Se bat care să câștige președinția României. Dacă în urma gestului lui Antonescu de a forța remanierea unor miniștri se va ajunge la ruperea USL-ului, atunci dl Antonescu are o scuză în fața electroratului, a rupt USL pentru că nu a dorit să se introducă ”Electorata” lui Victor Ponta. Victor Ponta, la rândul lui, față de electoratul propriu are o scuză bună că a încercat să suțină acest proiect și nu s-a putut din cauza lui Antonescu, iar Uniunea s-a rupt de la această divergență, deci amândoi ar avea de câștigat”, a precizat Udrea.

”USL cel mai târziu după europarlamentare se va rupe”, a mai spus deputatul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.