Udrea: Nu plec din PDL

Deși nu a câștigat funcția de conducere a partidului din care face parte, Elena Udrea nu va renunța la PDL și își va continua „destinul politic” în această formațiune.

Udrea recunoaște că după alegerile interne din PDL a decis să fie mai retrasă față de conducerea formațiunii, pentru a nu-i încurca pe colegi.

„A fost oțiunea mea. Am preferat să stau mai retrasă în raport cu conducerea, pentru că nu vreau să încurc foarte tare membrii din conducere”, a spus Elena Udrea, vineri seara, la B1 TV.

Deputatul PDL spune că principalul scop în viitorul său politic este de a credibiliza personajul politic Elena Udrea, și nu „de a obține funcții”.

„Nu pot spune că am eșuat după alegerile interne în PDL. A ajunge președinte de partid e o etapă a vieții politice, care se întâmplă pentru o perioadă determinată, nu pentru infinit. Eu nu plec din PDL, am o mulține de opțiuni în față. Fiecare politician se validează prin încrederea pe care o are în rândul electoratului. Principalul meu proiect viitor este credibilizarea omului politic Elena Udrea, nu de a ocupa o funcție de conducere”, a mai spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului  a mai declarat că se bucură de faptul că președintele Traian Băsescu admite posibilitatea ca o femeie să candideze la alegerile prezidențiale.

„Am auzit ecourile declarației, m-am bucurat că Traian Băsescu a ajuns la această concluzie. Acum vreo doi ani am avut o opinie diferită, spunea că o femeie nu ar fi votată. Momentul este realist”, a spus Udrea.

Aceasta a adăugat că o candidatură din partea unei femei ar putea veni, dacă nu în 2014, atunci în 2018, dar că întreaga situație este un progres în privința mentalității românilor.

„Poate să fie vorba de 2018. Dar, de la situația în care din start candidatura unei femeie era exclusă, până la situația în care spunem cu un an înainte de alegeri este un pas înainte. Orice om politic care face carieră politică se gândește ca la un moment dat să fie în situația de a candida”, a mai spus Udrea.

PDL ar trebui să fie partea care să facă primii pași către reclădirea relației cu președintele Traian Băsescu, ținând cont că PDL are nevoie de acest lucru, spune fostul ministru al Turismului Elena Udrea.

„Cei care au nevoie ar trebui să facă primul pas, iar cei care au nevoie suntem noi, PDL. Pașii ar trebui făcuți dinspre PDL. Relația a fost cumva exhibată, am văzut care a fost poziția președintelui și poziția conducerii pe care partidul o are astăzi”, a spus Udrea, la b1 tv.

Aceasta a explicat că relația dintre președintele Traian Băsescu și PDL nu a mai evoluat în niciun sens, după ruptura petrecută la Convenția PDL.

„Temperatura este aceeași pe care o știm pe toți. Nu s-a întâmplat nimic în sensul schimbării relației, ceea ce este neproductiv pentru PDL”, a mai spus Elena Udrea.

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.