Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

UE cere SUA coordonare în privința sancțiunilor împotriva Rusiei

Comisia Europeană a tras sâmbătă un semnal de alarmă referitor la consecințele neintenționate pe care sancțiunile impuse Rusiei de către SUA le-ar putea avea asupra intereselor economice și de securitate ale UE, în lipsa unei coordonări cu partenerii din G7.

După ce democrații și republicanii din Congresul american au ajuns la o înțelegere privind noile sancțiuni ce vor fi aplicate Rusiei, Comisia Europeană a dat publicității o declarație în care atenționează că demersul Statelor Unite ar putea avea consecințe profunde inclusiv asupra asupra eforturilor Uniunii de a-și diminua dependența energetică de Rusia.

“Apreciem în mod deosebit unitatea care predomină între partenerii internaţionali în abordarea noastră faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina şi sancţiunile ulterioare. Această unitate este garanţia eficienţei şi a credibilităţii măsurilor noastre. Înţelegem că proiectul de lege privind sancţiunile împotriva Rusie şi Iranului a fost întocmit în primul rând pe considerentele interne.

Suntem îngrijoraţi că măsurile discutate în Congresul SUA ar putea avea consecinţe neintenţionate, nu numai în ceea ce priveşte unitatea transatlantică / G7, ci şi asupra intereselor economice şi de securitate ale UE.

Acest impact ar putea fi la scară largă, inclusiv privind eforturile de diversificare a surselor de energie“, se arată în comunicat.

Germania a avertizat deja cu represalii dacă Statele Unite vor sancţiona companiile germane implicate în construcţia unei noi conducte pentru gaze ruseşti în zona Mării Baltice. Diplomaţii UE sunt preocupaţi că un eventual conflict Germania-SUA ar putea complica eforturile depuse de Bruxelles pentru a crea un consens privind negocierile cu Rusia asupra proiectului Nord Stream 2.

Germania, scrie Reuters, a avertizat deja cu represalii dacă SUA vor sancţiona companiile germane implicate în construcţia unei noi conducte pentru gaze ruseşti în zona Mării Baltice.

Diplomaţii UE sunt preocupaţi că un eventual conflict Germania – SUA pe tema gazoductului Nord Stream 2, construit de compania rusă Gazprom, ar complica eforutirle Bruxelles-ului de a ajunge la un consens privind negocierile cu Rusia pe acest proiect.

“Prin urmare, solicităm Congresului / autorităţilor din SUA să se angajeze în discuţii cu partenerii, inclusiv cu UE, pentru a asigura coordonarea şi pentru a evita orice consecinţe neintenţionate ale măsurilor discutate”, mai precizează comunicatul Comisiei.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83557

Publicat de la data Iul 24 2017. Categorii EXTERN, MAPAMOND, UNIUNEA EUROPEANĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 februarie 2018, 7:21
 

NNE
Ceaţă
1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 0°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 17:49
Prognoza 19 februarie 2018
Zi
 

ENE
Ploaie cu zăpadă
3°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Noros
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team