Umor fin, teatru și jazz la teatrelli: theatre, music and more

După cum v-a obișnuit până acum, „teatrelli: theatre, music and more” v-a pregătit încă o săptămână cu spectacole de calitate, care se bucură de participarea unor artiști renumiți și îndrăgiți de public. Programul din săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie se axează pe umorul de calitate și muzică bună. Radu Gabriel, Marius Florea Vizante, Sorin Zlat Jr. și Sorin Zlat Sr., Rodica Popescu Bitănescu, Ozana Barabancea și Alina Manole sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena teatrelli în această saptămană.

Pe 29 ianuarie, la ora 20.00, ne bucurăm de Concertul samba și bossa-nova – „Sounds of Brazil”. Artist multipremiat în străinătate, care face cinste în cel mai înalt grad jazz-ului autohton, Sorin Zlat Jr. îi are ca invitaţi, pe lângă tatăl său, Sorin Zlat Sr., pe Răzvan Cojanu – bas şi Adi Tetrade – baterie, muzicieni cunoscuţi şi apreciaţi atât în ţară cât şi peste hotare, și pe tânăra, talentata şi extrem de sensibila solistă vocală Mihaela Alexa. Special Guest al acestui recital este percuţionistul cubanez Ortega Gilberto Torres care a mai colaborat şi cu formaţiile Mandinga şi Sarosi Peter & Azara.

În seara de joi, 30 ianuarie, vă invităm la piesa de teatru „Triunghiul femeilor”, regizată de Rodica Popescu Bitănescu. Trei mai actrițe ale Teatrului Național interpretează cu talent, rafinament și inteligență scenică. Viviana Alivizache, Tania Popa și Rodica Popescu – Bitănescu, trei doamne elegante și misterioase, au o întâlnire enigmatică într-un salon ciudat, la ora șapte. Nu știu unde se află și de cine sunt chemate. Și când se întâlnesc trei femei banuiți ce urmează: intrigi, minciuni, adevăruri, discuții pro și contra. Și totul în notă comică!

Vineri, 31 ianuarie, ora 20.00, avem parte de o seară specială la teatrelli în compania Ozanei Barabancea și a prietenilor săi, muzicieni notorii precum Puiu Pascu – pian, Virgil Popescu – chitară bas și Titi Herescu – baterie. Ozana Barabancea poate fi considerată una dintre cele mai complexe şi mai complete voci din muzica românească. Este edificator în acest sens repertoriul ei extrem de bogat, de la operă, operetă şi jazz standards, până la musical, pop, rock şi latino.
Calităţile vocale incontestabile, dublate de cele artistice, sunt probate în numeroase apariţii scenice atât în compania unor maeştri ai jazz-ului, cât şi pe scena de la Teatrul Naţional I.L Caragiale, la Teatrul Metropolis, dar şi în numeroase emisiuni TV. Ozana a susţinut cu ansamblul Ozana Big Band în anul 2009, la Ateneul Român, un concert special în cinstea Reginei Angliei.

Prima seară din weekend ne-o vom petrece la concertul Alinei Manole, începând cu orele 20:00. Alina Manole e muzica și stare, neîncadrându-se într-un stil anume. La un moment dat a purtat eticheta folk-jazz. Apoi a devenit, prin ecourile care au însoțit fiecare apariție pe scenă, “stilul Alina Manole”.
Concertul de sâmbătă, 1 februarie, o aduce pe scena „teatrelli” alături de muzicienii cu care cântă în mod obișnuit: Raul Kusak – unul dintre pianiștii strălucitori din jazz-ul românesc, Dan Nicolau – trompetist de excepție, Claudiu Purcarin – toboșar cu precizie și balans. Alina va rămâne în ipostaza de chitarist și mesager al iubirilor reale, al amanților, al poveștilor interzise, cu umorul sau accentele grave ale textelor pe care le scrie, cu încăpățânare, în limba română.

Detalii despre spectacolele din noua stagiune puteți găsi pe site-ul creart la secțiunea teatrelli.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.