Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

UN FILM DE OSCAR deschide ALPIN FILM FESTIVAL

Publicat: marți, 12 februarie 2019

Începe Alpin Film Festival, unicul festival de cultură montană din România!

 

Cea de-a patra ediție a Alpin Film Festival, unicul festival de cultură si educație montană din România, se deschide marți, 26 februarie la Brașov, cu un film documentar aflat în cursa pentru premiile OSCAR la ediția din acest an. Este vorba despre documentarul National Geographic FREE SOLO regizat de Jimmy Chin și Elizabeth Chai Vasarhely, lansat in Statele Unite, în septembrie 2018 și devenit foarte rapid unul din marile succese de public în întreaga lume.

 

Filmul urmărește performanța starului mondial al alpinismului Alex Honnold, cunoscut drept cel mai bun cățărător din lume, stilul “free climbing”. Americanul a devenit prima persoană din lume care a urcat singur, fără echipamente de siguranță, fără corzi, zidul peretelui El Capitan Wall, Yosemite (975 m). Documentarul urmărește modul în care Alex Honnold s-a pregătit pentru această performanță uluitoare, plină de riscuri, într-un joc unic cu moartea, care a îngrozit și în aceeași măsură a trezit admirația lumii întregi.  Totul într-un peisaj de o frumusețe care îți taie respirația.

Documentarul este o producție NATIONAL GEOGRAPHIC, căreia i s-a alocat un buget foarte mare (15,7 mil dolari). FREE SOLO a câștigat premiul BAFTA din acest an.

THE NEW YORK TIMES scria despre film : „Alex Honnold’s Free Solo climb should be celebrated as one of the great athletic feats of any kind, ever.

Trailer-ul FREE SOLO: https://youtu.be/pseik_eSgzA

Fotografii FREE SOLO: https://we.tl/t-p4vM5bluA5

Site oficial FREE SOLO: https://www.nationalgeographic.com/films/free-solo/

Proiecția filmului în cadrul galei de deschidere a ALPIN FILM FESTIVAL este în premieră absolută în România.

Proiecția de la Brașov va avea loc marți, 26 februarie, ora 19, în AULA SERGIU CHIRIACESCU a UNIVERSITĂȚII TRANSILVANIA – partener constant și important al festivalului.

Filmul va avea premiera la TV sâmbătă, 16 martie, de la 20.00, pe NATIONAL GEOGRAPHIC, partener al festivalului de la prima ediție.

Ediția 2019 ALPIN FILM FESTIVAL se va desfășura între 26 februarie – 3 martie la Brașov, Bușteni și Predeal. Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta pentru filmele din Competiția Internațională, Cinemateca Patria (pentru Competitia Romaneasca, care anul acesta cuprinde 12 filme selecționate). La Busteni se va desfășura Gala Alpinismului, devenită unul din  cele mai importante evenimente pentru lumea muntelui. din România.

ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Mai multe informații puteți găsi pe www.alpinfilmfestival.ro și https://www.facebook.com/alpinfilmfestival/

Intrarea la toate evenimentele festivalului este liberă.

Ediția din acest an a festivalului este susținută de:

Partenerii instituționali – Consiliul Judetea Brasov, Primăria Brașov, Primăria Predeal, Primăria Bușteni

Parteneri strategici – Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Conventia Carpatica, Universitatea Transilvania din Brașov, Asociația Națională a Salvatorilor Montani, Agenția Metropolitană Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Asociatia PROPARK.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108261

Publicat de la data feb. 12 2019. Categorii ACTUALITATE, Cultură, RECOMANDĂRI ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 septembrie 2019, 17:19
 

NNE
Soare
30°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 17%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:52
Apus: 19:31
Prognoza 14 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Predominant însorit
29°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.714 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team