Un kenyan, marele câştigător al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Mii de omeni au pornit astăzi în pas alergător din Piaţa Constituţiei în cel mai mare maraton organizat vreodată în Capitală. Au alergat concurenţi din peste 35 de țări, iar printre ei s-au numărat atât români obşnuiţi, cât şi sportivi de performanţă sau atleți de elită internațională. Câştigătorul marelui premiu la maratonul de 42 de kilometri a fost un tânăr de origine africană.

La ora 9 fix, peste 8000 de concurenţi au pornit în cel mai mare maraton internaţional organizat în Capitală. Prima cursă a fost cea populară. Cel mai în vârstă concurent a avut 80 de ani.

„Prea greu nu a fost. Puţin la deal acolo că am vazut că tinerii în special neantrenaţi gâfâiau şi rămâneau în urma mea”, spune Nicu Niţu, concurent la cursa populară.

Proba a fost câştigată de Florentina Buga. A parcurs cei trei kilometri în 10 minute şi 50 de secunde.

„Particip la destul de multe crosuri. De obicei le mai şi câştig”, a povestit ea.

După o oră şi şapte minute de la start, Ştefan Andrei a atins linia de final la categoria semimaraton. În cazul lui, experienţa şi-a spus cuvântul: „Săptămâna trecută am câştigat crosul Loteriei Române, În vară am ieşit vicecampion balcanic la 3000 de metri şi mai multe medalii la campionatele naţionale”.

Dorinţa de a fi învingător i-a făcut pe unii concurenţi să continuie cursa deşi erau la un pas să se prăbuşească pe traseu.

Printre participanți a fost și Ana-Maria Brânză, campioană mondială la scrimă. „Toată viaţa am fugit de alergare, acum nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine. Dar de ce nu? La Rio dacă n-am nicio şansă la scrimă poate mă duc să vorbesc cu Puşa, poate-mi dă câteva sfaturi”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Victor, un concurent de 22 de ani din Kenya, a avut nevoie de aproximativ două ore ca să parcurgă cei 42 de kilometri de maraton. A reuşit astfel să fie marele câştigător al acestei competiţii sportive.

„Sunt foarte fericit. Să câştigi o întrecere e ceva de care trebuie să fii fericit”, spune Victor, care a venit din Kenya special pentru acest maraton.

Supriza a venit la proba de ştafetă, unde a concurat şi o echipă formată din patru campioane olimpice la canotaj: Viorica Susanu, Georgeta Andronache, Doina Ignat şi Camelia Mihalache.

Sursa: YahooNews Romania

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.