Un nou Consiliu de Administraţie numit la TAROM

Adunarea Generală a Acţionarilor Tarom a decis, luni, destituirea întregului Consiliu de Administrație. Revocarea a fost făcută în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri deconducere şi CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Noul Consiliu de Administraţie numit de Ministerul Transporturilor este alcătuit din Dante Stein – consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

„Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (…) Se consideră că afirmaţiile din presă membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Compania TAROM a publicat, în urmă cu o săptămână, un anunț prin care se caută patru manageri – director general, director financiar, director de operațiuni și director comercial, termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta și administratori.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.