Un nou RECORD și o PREMIERĂ pentru ROMÂNIA în lumea natației!

PAUL GEORGESCU – „Regele Maratoanelor Acvatice”, primul român care va înota mâine peste 1.5 km în apa înghețată!

Prima distanţă de 1 milă (1609 metri) în apă îngheţată (0 – 50C)* înotată de un sportiv român!

 

  • Sâmbătă 2 februarie 2019, ora 13.00** la DAIMON CLUB, Calea Piscului nr. 10, București (vis-a-vis de Sala Polivalentă), Piscina exterioară
  • Observator: Ger Kennedy – The International Ice Swimming Association (IISA) https://www.internationaliceswimming.com

 

Supranumit și Dr.Ice, irlandezul este unul dintre cei mai cunoscuți ice-swimmeri la nivel mondial și cel de-al treilea înotător din lume care a încheiat 5 curse ”Ice Mile”, fără costum de protecție, într-o apă cu temperatura sub 50C.

VĂ INVITĂM şi VĂ AŞTEPTĂM să îi fiţi alături şi să îl susţineţi campionului român PAUL GEORGESCU în marea sa încercare!

EVENIMENTUL, la care va fi prezentă și CAMELIA POTEC, Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, dar și alte personalități din lumea sportului, va fi urmat de o CONFERINȚĂ DE PRESĂ programată după cursă, în sala de evenimente DAIMON CLUB.

Vor participa: Paul Georgescu, Ger Kennedy, antrenorul Matei Giurcăneanu (secretar general FRNPM), preparatorul Valentin Bunea, Iulian Zamfir Dimcea, manager sportiv ș.a.

 

*Proba reprezintă criteriul de calificare pentru Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate (World Championship Iceswimming Murmansk, Rusia, 14 – 17 martie 2019). Cu ocazia acestei competiţii, Comitetul Internaţional Olimpic va decide introducerea aceastei discipline în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă.

**Vă rugăm să fiți prezent începând cu ora 12.00, întrucât START-ul va avea loc la ora 13.00. Aceasta poate suferi mici modificări ce vor fi anunţate în timp util, în funcţie de condițiile atmosferice și de recomandările observatorului IISA.

 

Pentru Paul Georgescu (40 de ani), acesta este doar începutul unui an extraordinar…

În 2019, campionul Paul Georgescu are programate nu mai puțin de 4 curse – eveniment, veritabile încercări pe care le va depăși cu siguranță:

  • 14 – 17 martie 2019 – Campionatul Mondial de Iceswimming, Murmansk Rusia
  • 9 – 21 aprilie 2019 – Molokai Channel, Hawaii – 42 km
  • 9 – 16 august 2019 – North Channel
  • 29 august – 5 septembrie 2019 – prima ștafetă românească care va traversa Canalul Mânecii

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul de 13h 34′), iar visul său cel mare este să încheie până în 2020 proiectul ”Ocean’s Seven”, echivalentul ”Seven Summits” al alpiniștilor care au reușit să escaladeze și să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii.  Doar 7 sportivi din lume (Stephen Redmond – Irlanda, Anna Carin Nordin – Suedia, Michelle Macy și Darren Miller – SUA, Adam Walker – Marea Britanie, Kimberly Chambers – Noua Zeeleandă și Antonio Arguelles – Mexic) au reuşit să parcugă înot până acum cele 7 maratoane acvatice: Canalul Mânecii – English Channel (Franța – Anglia, 54 km), Strâmtoarea Gibraltar (Spania – Maroc, 30 km), Molokai Channel (Hawaii, 42 km), Catalina Channel (Los Angeles, SUA, 35 km), Strâmtoarea Tsugaru (Japonia, între insulele Honshu și Hokkaido, 20 km), Strâmtoarea Cook (Noua Zeelandă, 22 km) și North Channel – între Scoția și Irlanda. ”Acest proiect se întinde pe patru ani” – a declarat Paul Georgescu. ”În 2018 am înotat Catalina Channel din Statele Unite, după care am participat la cursa insulei Manhattan (48.5 km), căreia i se mai spune cursa celor 20 de poduri. Cu cele două curse reușite, plus Canalul Mânecii am primit distincția Triple Crown,  una dintre cele mai importante dedicate înotului în ape deschise pe care numai 154 de înotatori din lume o dețin”.

 

Paul Georgescu va deveni cu siguranță primul sportiv român care va înota distanța de 1 milă în ape înghețate, probă extremă pentru care se pregătește intens încă din toamna anului trecut.  A început cu câte 3 ședințe de criosaună pe săptămână, iar după ce vremea s-a răcit a început să înoate într-un lac Paltinu aflat în apropiere de București; din decembrie se antrenează susținut în piscina clubului DAIMON. Mâine, Paul va înota doar în slip, fără costum de protecție, una dintre principalele reguli fiind ca temperatura apei să nu depășească 50C. Regulamentul omologării recordului impune și faptul că nu sunt permise întoarcerile pe sub apă la capetele bazinului și că nu are voie să rămână în totalitate sub apă mai mult de 5 metri după ce împinge în marginea piscinei. ”Pentru a rezista la o astfel de provocare, am apelat la metoda Wim Hof cu instructorul Valentin Bunea” – a spus Paul Georgescu, deținător al titlului Triple Crown of Open Water Swimming. ”Am reușit să mă concentrez mai bine, astfel încât să nu ajung la hipotermie, să mă refac rapid după fiecare antrenament. Sunt metode și exerciții de refacere, specifice care cresc pH-ul sângelui și care au ca scop să împingă sângele către extremități

 

Paul Georgescu, românul care a traversat Canalul Mânecii într-un timp record

Fost campion național la polo, acum profesor de educație fizică și sport la International British School of Bucharest, Paul Georgescu a reușit pe 14 septembrie 2016 să realizeze o performanță unică: a devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, el înregistrând pe distanța de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanța dintre țărmul englez și cel francez măsoară aproximativ 34 km, dar, din cauza curenților, Paul a trebuit să înoate 54 km. Tot curenții foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Mânecii, în luna iulie. De data aceasta, Paul Georgescu a reușit nu doar să doboare recordul românesc (14h32′) din 2015, dar și să realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanța de 54 km. Antrenorul său este Matei Giurcăneanu. ”Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done!” – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost însoțit de ambarcațiunea condusă de piloții Stuart Gleeson și Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts.

 

Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Inotătorul român a câștigat și cea de-a XXX-a ediție a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumită și ”Regina” competițiilor mondiale de natație (26,4 km) în ape deschise. Paul Georgescu i-a devansat într-o manieră categorică pe competitorii de la categoria ”fără costum de neopren”, cu mentiunea că apa Lacului Zurich, chiar și vara este foarte rece.  La concurs au participat 91 de inotători din 17 țări. Paul Georgescu a fost unul dintre cei 15 concurenți care au participat solo la maratonul de înot al lacului Zürich, parcurgând cei 26,4km în 7h11, performanță ce l-a clasat pe locul I. A fost urmat de englezul Alexander Begg (7h39) și de italianul Andrea Marcato (7h43). 30th Sri Chinmoy Marathon Swim Lake Zurich – 26 km: Paul Georgescu from Bukarest, Rumania wins international long distance swimming competition in Switzerland” – a fost titlul comunicatului de presă emis de organizatori. Un podium la această cursă, alături de finala Oceanman-ul din Spania, a fost principalul obiectiv al sezonului competițional 2017. Inclusă în Top 100 Open Water Swims (cele mai competitive, populare şi dificile concursuri de înot în ape deschis), Sri Chinmoy Marathon Team, are numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007) și este considerată drept o cursă de Self Transcendence, iar din 1997 a fost certificată ca fiind cea mai lungă cursă din lume.

 

Oana Georgescu

PR Specialist
Mobil: 0744.654.838.
E-mail: oanageorgescu2003@yahoo.com

oanageorgescu2017@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.