Un nou sezon al emisiunii „Decor şi stil”, de mâine, la TVR 2

Emisiunea „Decor şi stil” vă dă întâlnire cu noi episoade în fiecare marţi, de la ora 15.30, la TVR 2. Prima ediţie a acestei serii, care va fi difuzată marţi, 12 martie, este dedicată arhitecturii pariziene, prezentând şase dintre pasajele acoperite ale Parisului.

Pasajele acoperite dintre Palatul Regal şi marile bulevarde, care au fost construite la jumătatea secolului al XIX-lea, erau în epocă adevărate „mall-uri”. Deşi numărul lor s-a redus semnificativ, din 150 rămânând acum doar 25 de pasaje, acestea şi-au păstrat farmecul şi arhitectura originale. Galeria Véro Dodat, aflată în apropierea Luvrului, Galeria Colbert, realizată în stil neoclasic, şi Galeria Vivienne, care abundă de restaurante şi de magazine, sunt câteva dintre locurile a căror istorie o veţi afla urmărind documentarul „Pasajele acoperite ale Parisului”.

Tot oraşului de pe Sena îi este dedicat şi următorul documentar al seriei, care va fi difuzat marţi, 19 martie, de la ora 15.30. Telespectatorii vor afla istoria şi specificul Muzeului Grévin, muzeul statuilor de ceară de la Paris, un palat în stil baroc, care aminteşte de arhitectura Operei Mari din Paris.

Despre emisiunea „Decor şi stil”

Pornind de la ideea că interiorul în care locuiţi vă reprezintă la fel de mult ca şi hainele pe care le purtaţi, emisiunea „Decor şi stil” vă prezintă case şi spaţii publice cu un decor deosebit, dar şi muzee inedite, arhitectură specială sau arhitectură peisagistică, locuinţe moderne şi locuinţe decorate în stil clasic, tendinţe actuale, dar şi interioare de lux. Toate acestea servesc ca sursă de inspiraţie pentru a vă amenaja spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie. „În modă este de ajuns să te uiţi pe stradă şi, vrând, nevrând, simţi cum se schimbă. În decoraţiuni trebuie să te documentezi, să vezi multe şi să simţi ce ţi se potriveşte” este mesajul realizatorilor emisiunii – Irina Irşai şi Georges Boisnard.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.