Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

"Un vis, o speranţă, o viaţă", la Semimaratonul de la Sibiu

Publicat: miercuri, 22 mai 2013

Asociaţia Baby Care este o asociaţie non-profit al cărei obiectiv principal este sprijinirea colectivului Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru creşterea confortului mamei şi nou-născutului pe durata spitalizării în maternitate, oferirea unor îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală, instruirea personalului medical şi asigurarea siguranţei tuturor nou-născuţilor.

Asociaţia Baby Care a luat fiinţă în urmă cu 7 ani în cadrul Clinicii de Neonatologie la iniţiativa personalului medical angajat în această secţie. De atunci, medici, asistente, infirmiere, întreg personalul Clinicilor de Neonatologie şi Obstetrică – Ginecologie s-au implicat, prin intermediul asociaţiei pentru creşterea calităţii serviciilor oferite nou-născuţilor şi mamelor lor.

Participarea la Semimaratonul Sibiului face parte din inițiativele derulate în cadrul campaniei Asociaţiei Baby Care – „Un vis, o speranţă, o viaţă”, campanie iniţiată în toamna anului trecut pentru creşterea calităţii serviciilor oferite nou–născuţilor şi prematurilor internaţi în Terapia intensivă neonatală”.  Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este una din cele 12 maternităţi regionale din România şi asigură, în acest context, îngijirea şi tratamentul nou-născuţilor la termen şi prematuri din judeţele Sibiu şi Alba.

Asociaţia Baby Care: „Performanţele profesionale realizate în ultimii ani de echipa de medici şi asistente din Terapia Intensivă Neonatală a SCJU Sibiu ne-au făcut să dorim să facem şi mai mult pentru pacienţii noştrii şi de aici a venit ideea campaniei iniţiate anul trecut. Doream atunci să implicăm comunitatea pentru a putea achiziţiona aparate noi, moderne care să permită creşterea siguranţei îngrijirilor, creşterea performanţelor şi reducerea în continuare a mortalităţii neonatale.  Dispariţia, în acest an, a fondurilor necesare sprijinirii activităţilor de îngrijire şi tratament a nou-născuţilor şi prematurilor în Terapia Intensivă din Programul de Sănătate a Mamei şi Copilului ne-a determinat să reconsiderăm obiectivele campaniei noastre.  Aceste fonduri erau destinate achiziţionării consumabilelor necesare tratamentului copiilor internaţi în terapie intensivă. În contextul actual dorim să folosim sumele adunate prin Campania „Un vis, o speranţă, o viaţă” pentru achiziţionare acestor consumabile fără de care aparatele şi echipamentele care susţin în viaţă zi de zi nou-născuţii şi prematurii bolnavi vor deveni doar un mobilier frumos de spital. Dacă, în final, programul naţional va funcţiona în continuare, vom reveni la obiectivul iniţial al campaniei.”

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6768

Publicat de la data mai 22 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 februarie 2020, 13:12
 

VSV
Soare
14°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2020
Zi
 

ESE
Înnourat
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.043 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team