Unirea ca dezbinare

Sunt fără speranță trist de unirea asta. E unirea cui, mai fraților? Unirea ăluia care îmi pune viața în pericol în trafic, fără urmă de regret, ăluia, cu mine, cel pus în pericol? Unirea celui ce profită de cuvântul meu dat ca să taie și pădurile lui ,dar și pe ale mele?

Îți scoți violatorii și pedofilii și tâlharii din pușcării, îi scoți și pe ai mei și te împrietenești cu ei asmuțindu-i împotriva mea și suntem uniți? Ce unire e asta, când te prevalezi de alegeri ca să mă umpli de năduf  patru ani fix, în care să-ți bați joc de alegerea mea, sa anulezi președintele ales de mine,indiferent cum e el, că vorbim de alegerea mea,nu de omul pe care l-am ales, e ceva între noi doi,nu între aleșii mei și tine. Să-i iei toate puterile lui de a mă reprezenta pe mine pe tot parcursul alegerii tale? E ca și cum soțul și soția fac un pariu pe care unul îl pierde pe patru ani, timp în care celălalt îi face un iad viața, fără să-i pese de ce se petrece în sufletul lui, doar îi arătă contractul și-i amintește că a pierdut, asta e unire? Nu mă interesează ce simți, singurul lucru care mă interesează e că ai pierdut pariul și patru ani te toc mărunt,până mă ajungi din urmă cu nesimtirea.

Voi vă vindeți sufletul pe o sută de lei la pensie și mie îmi moare copilul în spital, infectat de bacterii și ție nu-ți pasă, asta e unire? Dacă eu îți spun că nu e bine, că nu vreau, că nu-mi place, tu îmi îndesi pe gât, erectă, toată alegerea ta , tu îmi spui că sunt vândut lui Soros, nu-ți trece prin minte să te gândești puțin dacă am sau nu dreptate să nu vreau, să nu-mi placă, dincolo de pariul pierdut , și ce se mai poate face ca să nu aștept patru ani până expiră pariul și încetează calvarul meu. Am ajuns sa pierd doar pentru că, de silă, ai mei nu s-au prezentat pe câmpul de luptă să-mi susțină rămășagul. Tu știi asta, și totuș,i ții neapărat să-mi faci viața un iad,  in fiecare din cei patru ani ai tăi, asta e unire? M-ați dezamăgit cumplit, uniților, împotriva intereselor țării arătate cu degetul de tot satul, de toate satele! Poți să mă umpli de draci patru ani fără să-ți pese decât de suta ta la pensie și să-mi ceri să mă bucur că ești unit cu mine până la capătul puterii mele de a rezista iubirii tale otrăvite, abuzătoare,violatoare, chiar ,într-o căsătorie,faptul că ai semnat te pune total la dispoziția celuilalt?Iți anulează voința, disponibilitatea, te transformă într-un strigoi pe parcursul fiecarui termen de patru ani? ? Vrei să-mi interzici dreptul de a ieși din casă și te pretinzi soț al meu, soție a mea și unit cu mine?

Pentru dreptul tău de a-ți bate joc patru ani de mine au murit și ai tăi și ai mei, lar tu îmi rupi zilnic crucile mormintelor mele și-mi calci în picioare florile, și-mi stingi cu  pișat candelele ,pentru asta să fiu bucuros că suntem uniți? Asta îmi propui tu, să aștept cei patru ani ai mei, în care să rup și eu crucile tale și să calc în picioare mormintele tale? Vrei să-mi propui o viață întreagă de teamă și rușine pentru cei patru ani, atât de mulți, pierduți, care ne așteaptapta, in care tu sa ma calci in picioare doar pentru ca am pierdut un pariu?

D-aia e tribunalul plin de divorțuri, pentru că soții se uită la acte și-și scot drepturi din ele cu care scot ochii celuilalt în loc să se uite în ochii celui de lângă el, tristă unire dintre numai interesele tale și numai călcarea în picioare a dorințelor mele. Când tu pierduseși pariul nu ți-a convenit, dar n-ai ieșit în stradă, dacă ai fi făcut-o , m-aș fi gândit ce putem face, ca să nu aștepți patru ani până să înceteze calvarul tău. Acum, când ies eu în stradă , tot ce faci, tu unitule cu mine , e să-mi arăți pariul pierdut pe patru ani? Și te mai pretinzi unit cu mine? Nu frate, ești unit tu cu tine și cu interesele tale și numai ale tale cu disprețul tău și numai al tău pentru tot ce spune lumea civilizată despre noi și pentru tot ce spun eu despre amara noastră unire! Am ajuns să-mi fie teamă de tine de fiecare dată când câștigi un pariu, și mă întreb serios,, nu cumva ar trebui să-mi găsesc pe altul cu care să fac pariuri și să le pierd fără să-mi distrug viața mea și pe a celor dragi mie? Jucăm poker pe porunci, frate al meu și când câștigi tu,mă biciuiești și mă faci una cu pământul pe care l-am pus frățește în comun în speranța că ne va fi amândurora mai bine. Știi ce mă doare cel mai tare? Că tu știi, că eu n-aș putea să-ți fac ție, ce-mi faci tu mie când pierzi pariul cu frăția, și nu dai doi bani, aștepți să-i primești, pe ăia doi,arginți, ori mai curând treizeci unitule singur!

 

 

Adrian Onicescu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.